Vilket ämne har Karlavagnen ikväll?

Innehållsförteckning

Vilket ämne har Karlavagnen ikväll?

Vilket ämne har Karlavagnen ikväll?

Kvällens ämne i Karlavagnen är Folkhemmet. Från början var det ett högerpolitiskt begrepp som sedan adopterades av socialdemokratin.

Vem har Karlavagnen idag?

Ikväll är det premiär för Farzad Farzaneh som ny programledare i Karlavagnen! Han leder programmet ”Barnmorgon i P4” och är även programledare på Barnkanalen i SVT där han just nu leder ”Skavlan Junior”.

När börjar Karlavagnen i kväll?

Sveriges största samtalsrum. Måndag-fredag & söndag 21:40 till midnatt.

Vem leder kvällspasset idag?

Ikväll är det Sarit Monastyrski som leder Kvällspasset och då passar det ju utmärkt att prata om ovanliga och annorlunda namn eller smeknamn.

Vad är en Karlavagn?

Karlavagnen är en asterism bestående av de sju ljusstarkaste stjärnorna i stjärnbilden Stora björnen. Den syns från Sverige alltid över horisonten på norra stjärnhimlen (cirkumpolär), och kan alltså ses varje stjärnklar natt.

Vem leder Ring så spelar vi idag?

Ring så spelar vi är ett svenskt radioprogram som började sändas 1968. Det sänds i Sveriges Radio P4 på lördagsmorgnar. Hasse Tellemar ledde programmet under cirka - och 1980-talet. Programmet leds för närvarande (2018) av Pernilla Månsson Colt och Christer Lundberg.

Vem har Kvällspasset?

Kvällspasset i P4 är ett radioprogram i Sveriges Radio P4 som leds av Christer Lundberg, Sarit Monastyrski och Rasmus Persson.

Hur stor är Karlavagnen?

Till skillnad från en galax, som är ett objekt som hålls ihop av gravitationen, består en stjärnbild av stjärnor som bara råkar synas på ungefär samma del av himlen. Av de sju ljusa stjärnorna i Karlavagnen är det fem som befinner sig omkring 80 ljusår bort.

Hur ser Lilla Karlavagnen ut?

Liksom svansen hos Stora björnen kan de sju stjärnor som huvudsakligen bildar Lilla björnen ses som en vagn med handtag och kallas ibland Lilla karlavagnen. Lilla björnen har också setts som en del av stjärnbilden Draken och kallades då Drakens vinge. Drakens vinge som asterism är nu sedan länge glömd.

När är Ring så spelar vi?

Nästan två miljoner svenskar väljer att stiga upp och äta frukost tillsammans med Ring så spelar vi varje lördagsmorgon, som därmed är Sveriges mest avlyssnade program. Programmet har funnits i Sveriges Radio sedan den . Ring till oss!

Relaterade inlägg: