Vad är bemötande motargument?

Innehållsförteckning

Vad är bemötande motargument?

Vad är bemötande motargument?

Själva uppgiften är nedanstående och kraven är att man ska ha två argument för samt minst ett argument mot som man ska bemöta. Det är lättare att diskutera relevanta motargument när dina argument är kända. ...

Vad betyder att bemöta argument?

Ett sätt är att presentera motargumenten för sig och förargumenten för sig. Ett annat är att saxa för- och motargument: "Å ena sidan... å andra sidan". Oavsett hur du lägger upp dispositionen i övrigt är det bra att börja med att bemöta motståndarens argument och sedan gå över till dina egna argument.

Vad är en tes i en argumenterande text?

Argumenterande texter är ofta uppbyggda på samma sätt: först presenterar man problemet och sin åsikt, skriver en inledning. Sedan presenterar man sina anledningar till att man har sin åsikt, sina argument. De bör vara minst 3 stycken, och utveckla dem.

Vad är en tes i en debattartikel?

Debattartikeln är en argumenterande text där man tar ställning i en fråga och med hjälp av tydliga och sakliga argument försöker övertyga andra att hålla med. Debattartikeln är vanlig i dagstid- ningar, men förekommer även i fackpress, på bloggar och andra sajter.

Vad betyder Eleven kan översiktligt redogöra för någon aspekt av språksituationen i Sverige och övriga Norden?

Där är kravet att eleven kanredogöra för några aspekter av språksituationen i Sverige och övriga Norden.” Är det här vi ska ha ribban när det gäller våra minoritetsspråk? ... Studierna i minoritetsspråk och grannspråk behöver behandlas som självständiga kurser med förståelse och kommunikation som mål.

Vad är ett bra argument?

Vad är ett bra argument? För att överhuvudtaget kunna tala om argumentation måste vi ha ett argumentativt syfte. Det måste finnas ett påstående, en utsaga som kräver ett ställningstagande. En argumentation består i klassisk retorik av en tes, ett påstående som vi behöver stärka upp med våra argument.

Hur Källhänvisar man i en argumenterande text?

Källhänvisningen placeras direkt inom parentes efter de meningar där du med egna ord sammanfattat vad någon annan har skrivit, innan punkten (1). Alternativt kan man väva in källhänvisningen i själva texten och uppge årtal och sidnr direkt efter du nämner författaren (2).

Vad är skillnaden på debattartikel och debattinlägg?

I en debattartikel framför du åsikter i en tidning. I ett debattinlägg svarar du på tidigare publicerade debattartiklar eller debattinlägg och framför dina åsikter. När du skriver argumenterande så är det bra att följa denna struktur: Inledning: Här leder du in läsaren i ämnet.

Relaterade inlägg: