Vad menas med Betygsdokument?

Innehållsförteckning

Vad menas med Betygsdokument?

Vad menas med Betygsdokument?

Samlat betygsdokument från vuxenutbildningen Ett samlat betygsdokument med en viss omfattning kan ge grundläggande behörighet till högskolestudier. Man brukar tala om "virtuella betyg" eftersom själva omfattningen avgör om underlaget ger behörighet, inte betygshandlingen i sig.

Vad är ett Gymnasieintyg?

Gymnasieintyg från introduktionsprogram Efter avslutad utbildning på ett introduktionsprogram ska rektorn utfärda ett gymnasieintyg som visar vilken utbildning en elev har fått. ... Om utbildningen har inriktats mot ett särskilt yrkesområde ska det framgå vilket yrkesområde.

Vad är skillnaden mellan slutbetyg och gymnasieexamen?

Om du påbörjade dina studier efter den – antingen inom gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning så läser du mot en gymnasieexamen. Du har enbart betyg i så kallade "nya" kurser. ... Efter den får inte längre Slutbetyg utfärdas. Du måste då läsa till en Gymnasieexamen.

Hur många poäng för slutbetyg gymnasiet?

Du som har slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan har grundläggande behörighet till högskolestudier om du har lägst betyget Godkänt i: minst 2 250 gymnasiepoäng. Engelska A/Engelska 5 (eller högre nivå) Matematik A/Matematik 1 (eller högre nivå)

Vad är ett Studiebevis?

Studiebevis får du om du har genomfört en treårig utbildning på ett nationellt gymnasieprogram, men inte uppfyllt kraven för Examensbevis. Studiebevis är ett dokument där alla lästa kurser finns, med tillhörande betyg.

Hur länge måste betyg sparas?

Betygen ska levereras till stadsarkivet under oktober det år eleven slutade skolan. Betyg som på grund av prövning utfärdats efter att den årskursens betygsdokument redan överlämnats till stadsarkivet kan levereras i efterhand.

Vad menas med gymnasiekompetens?

Hej, Med gymnasiekompetens menas att man har en gymnasieexamen från vilket program som helst. Så det spelar ingen roll vilket program eller vilken skola du har gått. Men man behöver ha gått klart hela utbildningen och fått sin gymnasieexamen.

Vad är ett studie bevis?

Studiebevis får du om du har genomfört en treårig utbildning på ett nationellt gymnasieprogram, men inte uppfyllt kraven för Examensbevis. Studiebevis är ett dokument där alla lästa kurser finns, med tillhörande betyg.

Vad betyder det att skriva mot slutbetyg?

Slutbetyg[redigera | redigera wikitext] Ett slutbetyg är ett betygsdokument som innefattar alla kurser genomgångna i gymnasieskolan eller Komvux vid examen. Slutbetyget kan endast fås genom vanlig treårig gymnasieutbildning och innefattar vanligtvis 2 500 gymnasiepoäng eller avslutad komvuxutbildning på 2 350 p.

Vad menas med gymnasieexamen eller motsvarande?

En gymnasieexamen från komvux kan innehålla betyg från gymnasieskolan och komvux eller enbart betyg från komvux. Reglerna för vad en gymnasieexamen från komvux kan innehålla och vara inriktad mot skiljer sig dock från gymnasieskolan. ... Utbildningens innehåll är dock inte styrt på samma sätt som i gymnasieskolan.

Relaterade inlägg: