Vad är Bilgaranti?

Innehållsförteckning

Vad är Bilgaranti?

Vad är Bilgaranti?

Garantier som följer med bilen En garanti innebär att säljaren ansvarar för bilens funktion eller en viss egenskap i bilen under en viss tid. När du har en garanti så har säljaren bevisbördan, inte du. Om det blir fel på bilen under garantitiden måste säljaren bevisa att felet inte omfattas av garantin.

Vad täcker solid Bilgaranti?

Alla skador som berör garantin handläggs av Solid Försäkringar. Ersättning för skada som omfattas av denna garanti lämnas av säljaren som är garantigivare. ... Garantin omfattar reparation av fel på alla elektroniska och rörliga mekaniska komponenter inklusive arbete med följande undantag och begränsningar.

Vad kostar Bilgaranti?

Bilgarantin kostar från 214 kronor/månad vid tecknande av 24 månader. Vad som gäller för just den bil du kikar på hjälper vårt kundcenter dig med. För bilar som säljs till fast pris ingår en bilgaranti i sex månader. Naturligtvis kan du förlänga denna, prata med oss så hjälper vi dig.

Vad är MRF-garanti?

När du köper bil av ett MRF-företag får du vår exklusiva MRF-garanti. Det är bara MRF-anslutna bilföretag som har rätt att lämna MRF-garanti, en av branschens tryggaste för kunden. ... Garantihandlingen visar garantins omfattning och varudeklarationen beskriver bilens skick.

Hur fungerar svensk Bilgaranti?

Ingen självrisk vid skada. Garantins giltighetstid står skriven på respektive garantibevis. Vid godkänd reparation åtgärdas skadan till att motsvara ursprungligt skick, alldeles innan skadetillfället. Varje skada skall skriftligen anmälas till AB Svensk Bilgaranti på vår hemsida för skadeanmälan.

Hur länge gäller bilgarantin?

Det kan variera mellan 1-7 år. Du måste följa det som biltillverkaren säger att du måste göra med din bil för att garantin ska gälla. Läs därför garantivillkoren noga. Du kan göra en reparation eller service på din bil på valfri verkstad, utan att det påverkar nybilsgarantin.

Vad är solid garanti?

Garantin ersätter skador upp till 30 000 kr per skada. Skada skall anmälas utan dröjsmål till Solid Försäkring på telefon 044-24 25 00. Ersättning lämnas inte för skador som anmäls senare än sju (7) arbetsdagar efter skadetillfället eller efter garantitidens utgång.

Vad ingår i en nybilsgaranti?

Nybilsgarantin gäller fel som finns redan vid leverans eller som uppstår under garantitiden. Trots att bilen har nybilsgaranti så innebär det dock inte att alla skador omfattas av garantin. Det kan bland annat röra sig om slitdelar som bromsar, koppling men också skador som har inträffat på grund av felaktig skötsel.

Vad betyder MRF?

MRF – en branschorganisation för bilhandlare och bilverkstäder i Sverige, se Motorbranschens Riksförbund.

Vad är Trafikgaranti?

Kan för ordningens skull meddela att trafiksäkerhetsgarantin täcker att som omfattas av besiktningen utom avgasreningen. Gäller i en månad eller 100 mil för bilar under 50000:- och tre månader eller 300 mil för bilar över 50000:-.

Relaterade inlägg: