Vad är en Bib?

Innehållsförteckning

Vad är en Bib?

Vad är en Bib?

Vår testpanel har testat fyra herr- respektive dammodeller med sittkudde som motverkar skavsår. Samtliga modeller har fastsydda hängslen och är så kallade bib-shorts, vilket står för “built in braces”.

Varför Cykelbyxa?

– Framförallt är det viktigt med pad i cykelbyxorna för att sitta mer bekvämt i sadeln och för att undvika skav. Ett par cykelbyxor med pad gör helt enkelt att din cykeltur blir trevligare både för dig och din rumpa, säger Henrik Åbom, produktchef på Craft. Cykelbyxor finns i många olika prisklasser och modeller.

Vilka cykelbyxor?

Cykelbyxor med hängslen är mycket bättre eftersom de ger bättre passform och håller plagget på plats, vilket förhindrar att byxorna halkar ner eller att vadderingen rör sig. Bra hängslen måste vara elastiska men också fasta och andningsbara.

Hur fungerar cykelbyxor?

En cykelbyxa har en padding som enkelt uttryckt fungerar som en dämpning. Den avlastar och fördelar trycket på dina känsligaste delar och ger komfort. Lika enkelt förklarat är en lite tjockare och fastare padding bättre än en tunn. Det skiljer också en del i utformningen av en padding gjord för kvinnor och för män.

Varför BIBS?

BIBS är ett högkvalitativt varumärke som funnits på den danska marknaden i över 30 år. Deras populära, stilrena nappar är tillverkade i mjukt naturgummi och har rund form som många barn föredrar.

Varför hängslen på cykelbyxor?

Hängslena på cykelshorts och cykelbyxor håller dem närmare kroppen, så de inte rör sig när du cyklar, och minskar därmed risken för skavsår.

Varför cykelkläder?

Cykelkläder syftar på de speciella kläder många använder när de cyklar. Kläderna är oftast tillverkade i syntetiskt material. Cykelkläder brukar vara elastiska och sitta tight. Den tighta passformen pressar samman musklerna för att man skall kunna arbeta bättre samt att det ger ett lägre luftmotstånd.

Hur ser cykelbyxor ut?

Cykelbyxor ska vara gjorda i material som andas oavsett om du ska spinna eller cykla i dem. Precis som med träningstighsen är det viktigt att värmen från kroppen går ut och inte ger ett våtvärmande omslag. En tajt lyckra. Det vanligaste man förknippar en byxa med är de där tighta som cyklisterna “ute” har.

Hur ofta byta cykelbyxor?

Tvätta cykelbyxorna efter varje pass för att slippa sadelsår. Dessutom bör man snabbt byta om efter träning för att inte låta bakterierna slå rot.

Hur länge håller BIBS napp?

Bäst-före-datumet finns stämplat på förpackningen. Ta för vana att alltid kontrollera och provdra nappen innan du ger den till ditt barn. Vid minsta tecken på skada ska nappen bytas ut. Vi rekommenderar att man byter napp efter cirka 1 månad.

Relaterade inlägg: