Vad är typisk midsommarmat?

Innehållsförteckning

Vad är typisk midsommarmat?

Vad är typisk midsommarmat?

Klassisk midsommarmat är sill, potatissallad, rökt eller gravad lax och såklart jordgubbar i massor! Till efterrätt passar det alltid med en härlig rabarberpaj eller jordgubbstårta!

Vad finns det att göra på midsommar?

Här får du tips på hur du ordnar en lyckad midsommar. Det blir inget riktigt firande utan en riktig midsommarstång....Olika grenar i femkamp

 • Äggstafett. Bär ett ägg på en sked runt en kort bana så snabbt som möjligt. ...
 • Säckhoppning. ...
 • Stövelkastning. ...
 • Pennan i flaskan.

Vad kan man göra på midsommar 2021?

Midsommarafton 2021 På grund av rådande restriktioner har vi inte den traditionsenliga midsommarstången med tillhörande dans och spelmanslag. I stället erbjuder vi gott om picknickplatser, mindre midsommarstänger runt om i parken och olika aktiviteter för stora och små.

Vad ska man ha för mat på midsommar?

Här är maten vi helst äter i midsommar – 8 favoriter

 • 3 000 ton sill. 3 000 ton sill kommer vi svenskar att sätta i oss under midsommarhelgen. ...
 • Lax till max. ...
 • Svenska gubbar bäst. ...
 • Lyxigt med färskpotatis. ...
 • Gräddfil – en sur tradition. ...
 • Extra mycket ägg. ...
 • Västerbottensost och paj. ...
 • Avslutar med grillat.

Vad finns i en Sillunch?

Till sillunch hittar du 2 sorters sill, gravad lax med citron och dill, matjetallrik med färskpotatis, hackat ägg, äpple och gräslök, grönsallad samt en underbar filodegspizza med löjrom, creme fraiche och dill.

Vad kan man göra på midsommardagen i Stockholm?

På Skansen kan du uppleva alltifrån att göra midsommarkransen, resa midsommarstång, gå på midsommarmarknad, delta i dans eller kolla på traditionell folkdans. Givetvis kan du se och uppleva massor av mer på Skansen, men utgå ifrån en riktigt klassisk midsommar på Skansen.

Får man fira midsommar?

Midsommar firas framförallt i norra Europa och i Sverige firar man både midsommarafton och midsommardagen, som är en av årets rödaste dagar. Man firar även midsommar i vårt grannland Finland, men där heter högtiden Juhannus.

Får man fira midsommar 2021?

Midsommarafton är alltid en frredag någon gång mellan 19 och 25 juni, och på lördagen är det midsommardagen. Midsommar 2021 är vecka 25. Midsommarafton är den 25 juni, och midsommardagen (som är allmän flaggdag) den 26 juni. Sommarsolståndet 2021 är den 21 juni.

Vad kan man göra på midsommar i Stockholm?

På Djurö i Stockholms skärgård ligger hotell Djurönäset. Till midsommarfirandet här vankas det mat, musik, och dans med lekar kring midsommarstången. Det finns även möjlighet att tävla mot varandra i femkampsbodarna, eller bara checka in på hotellet och ta det lugnt i deras spa.

Vad kan man äta till sill?

Sill kan servera både i klara lager och i gräddiga såser. Det är dock viktigt att balansera den feta smaken med uppiggande element som pepparrot, senap, lök, chili, gräslök eller vitlök. Det finns gott om klassiker på området: inlagd sill, löksill, sill i dill, glasmästarsill och senapssill.

Relaterade inlägg: