Varför blocka stickning?

Innehållsförteckning

Varför blocka stickning?

Varför blocka stickning?

Varför ska man då blocka? Det fina med blockningen är att man kan ändra på formen på ett projekt. Låta en tröja bli lite bredare. ... Ni ser också tröjan Skyskrapa (mönster av Madelene Linderstam) som var lite smal under stickningen men hade lite stretch i sig så den gick att dra ut på bredden vid blockning.

Vad betyder att blocka?

Många undrar vad det betyder. Ordet är lånat från engelskans to block och betyder att man på något sätt formar sitt stickade eller virkade plagg. ... Man kan blöta det stickade och spänna upp eller spänna upp torrt och lägga en väl urvriden handduk eller trasa över.

Vad betyder blocka?

Att blocka någon innebär att man hindrar den personen från att skicka meddelanden.

Varför blocka stickade plagg?

Att blocka ett stickat plagg betyder att spänna ut plagget till perfekt form och utjämna spänningen på alla maskor och varv. Så plagget blir mer jämt och homogent. Och också får man bort vridna kanter och mönster blir mer framträdande.

Hur blockar man en kofta?

blockning

  1. Tappa upp ljummet vatten i handfat, ho eller balja.
  2. Tillsätt en skvätt ulltvätt om så önskas. (Det finns olika varianter på marknaden. ...
  3. Skölj upp koftan varsamt. Gnugga eller tänj inte, utan låt bara vattnet gå in i plagget efterhand genom att du vänder och rör på plagget i vattnet.
  4. Skölj sedan ko. Kategorier.

Vad använder man för att sticka?

För att kunna sticka runt används oftast fem strumpstickor; fyra fördelade på arbetet och en som den aktuella delen av arbetet stickas över till. Det går dock att sticka runt med så få som tre strumpstickor. En rundsticka är två korta stickor som sitter ihop med en vajer.

Vad ska man börja sticka?

Kom igång på ett bra sätt När man är helt ny i garnvärlden är det nog bäst att börja med 4 mm, 4,5 mm eller 5 mm stickor. Stickorna är lätta at hantera, maskorna är ganska stora vilket gör det lite lättare att se vad man gör, och sist men inte minst, det går snabbt och man känner att man kommer någon vart.

Relaterade inlägg: