Vad gäller vid 30 skylt?

Innehållsförteckning

Vad gäller vid 30 skylt?

Vad gäller vid 30 skylt?

Den fyrkantiga blåvita 30-skylten är en upplysning om att vägen utformats för färd i 30 km/tim. Färd fortare än 30 km/tim efter den fyrkantiga blåvita 30-skylten är i princip tillåten så länge man håller sig under hastigheten på närmast föregående runda rödgula hastighetsskylt.

Vad betyder blå vägskylt?

Blå bottenfärg används för vägvisning längs allmänna vägar som inte är motorväg eller motortrafikled.

Vad gäller vid rekommenderad hastighet?

Märket används endast som omställbart vägmärke och anger att förhållandena tillfälligt är sådana att det inte är lämpligt att färdas med högre hastighet än den som anges på märket. Den angivna hastigheten är alltid lägre än den högsta tillåtna.

Måste man följa blåa hastighetsskyltar?

Dock är det enklast att följa dem, de finns av en anledning. :-) De blå skyltarna betyder Rekommenderad lägre hasighet, står det på skylten 30 km/h får man om man bedömmer det lämpligt och säkert köra t. ex. 40 km/h, men man får ju så klart inte överskrida vägens hastighetsbegränsning.

Vad betyder svarta 30 skylten?

Rekommenderad högsta hastighet (E13) ”Märket används endast som omställbart vägmärke och anger att förhållandena tillfälligt är sådana att det inte är lämpligt att färdas med högre hastighet än den som anges på märket.

Vad betyder gul blå skylt?

Förbudsmärken talar om vad du inte får göra och har oftast en symbol i vägmärket. Förbudsmärket är i regel runt med gul eller blå botten och försedd med röd bård. Kan förses med kompletterande text och/eller siffror och gäller i regel till nästa korsning.

Relaterade inlägg: