Vad menas med boende KU?

Innehållsförteckning

Vad menas med boende KU?

Vad menas med boende KU?

Ditt tillstånd gäller inom det område du är folkbokförd. Som besökare får du parkera på platser som har skyltar för boendeparkering, men du måste betala ordinarie taxa. Om du har tillstånd inom till exempel område Va (Vasastan) får du boendeparkera på platser med skylten ”Boende Va”.

Vad betyder boende söndag?

Om du har tillstånd inom till exempel område ”” får du boendeparkera på platser med tilläggstavla ”Boende Sö”. Besökare parkerar här till ordinarie taxa.

Vad betyder boende ö parkering?

Skyltarna med Boende V, Boende Ö, Boende N och Boende S har alldeles nyligen satts upp för att tydliggöra var boendeparkeringskorten är giltiga. De som har dessa kort kan dock bara utnyttja sin rätt i mån av plats, eftersom också alla andra kan parkera bilen på de här platserna enligt de vanliga reglerna.

Vad betyder boende skylt parkering?

Tilläggstavlan ”Boende” anger att den som bor i området kan ha ett särskilt tillstånd och får parkera enligt särskilda villkor. Tilläggstavlan berättar att det råder är stoppförbud mellan 8-18 under vardagar. Under övrig tid gäller inte stoppförbudet. Då gäller fri parkering enligt parkeringsmärket.

Hur fungerar boendeparkering Örebro?

Boendeparkering är ett tillstånd för dig som bor och parkerar din bil i zon 2. Med ditt tillstånd kan du sedan köpa en 30-dagarsbiljett eller en 15-dagarsbiljett för parkering i ett område nära din bostad i zon 2. I dessa automater kan man köpa 15-dagarsbiljetten.

Hur fungerar boendeparkering Södermalm?

Du som har ett boendeparkeringstillstånd får parkera inom ditt boendeparkeringsområde till en lägre avgift och under en längre tid än besökande. Du ska betala för din boendeparkering de tider och dagar som skyltningen på platsen anger. ... Även om du betalat boendeparkeringsavgift parkerar du i mån av plats.

Vem får stå på boendeparkering?

Alla får parkera på boendeparkeringar, men de som har ett boendeparkeringstillstånd får parkera på dessa platser under längre tid och för en lägre avgift. För att kunna ett boendeparkeringstillstånd måste du vara folkbokförd i ett område där det finns boendeparkering.

Vad betyder boende v6?

Dessa är märkta med samma bokstav samt samma eller högre taxenummer som den du har beviljats. Boendeparkering med taxa 6 gäller till exempel även på platser med taxa 7, 8 och 9 inom ditt område.

Relaterade inlägg: