Vad symboliserar blåklint?

Innehållsförteckning

Vad symboliserar blåklint?

Vad symboliserar blåklint?

Blåbärsris: Skänk mig din vänskap. Blåklint: Varje minne av dig höjer mig över livets vardaglighet. Blåklocka: Följ ditt hjärtas röst. Blåsippa: Mitt hjärta lågar av kärlek till dig.

Varför blåklint i åkern?

– En lång höst och en mild vinter har gynnat blåklinten. Den är ett av de värsta ogräsen vi har ur skördeminskningssynpunkt, säger Per Ståhl som är rådgivare på Hushållningssällskapet. Blåklinten stjäl näring från grödan och skörden blir mindre.

Var växer blåklint?

Blåklint är en av våra mest älskade sommarblommor. Den växer vilt i hela Sverige och den är vanlig som ogräs på åkermark men förekommer även på vägrenar. Som prydnadsväxt i trädgården odlas oftast mer förädlade sorter och blommorna finns i många färger, förutom blå i olika nyanser även lila, rosa, röd och vit.

När kan man plantera ut blåklint?

Blåklint självsår sig gärna, vilket pekar på att fröerna går alldeles utmärkt att så på hösten. Höstsådd blåklint blommar oftast redan till midsommar. Så gärna en omgång även i maj eller juni, så får du njuta av en senare blomning.

Vad står liljekonvalj för?

Liljekonvalj symboliserar tur i kärlek och att lyckan återvänder – två anledningar till att den internationellt är populär som dekoration i bröllop. 12. I Frankrike säljs liljekonvalj traditionsenligt över hela landet under första maj som en symbol för vår och tur.

Är blåklint ogräs?

På Jordbruksverkets växtskyddscentral i Skara skämtas internt om att blåklint är årets ogräs. Orsakerna går att spåra till fjolårets tidiga skörd och därmed möjlighet till tidig höstsådd. När dessutom hösten blev varm var det inte bara spannmålsgrödorna utan även ogräset som hann växa till sig.

Vem skrev om blåklint?

– Detsamma tänkte jag fråga dig, svarade fröken Blåklint.” Författaren, vissångaren och konstnären Evert Taube (1890–1976) är en av de mest kända svenskarna.

Hur så blåklint?

Blåklint är ett mycket vackert att samplantera med ätbara grödor.

När kan man plantera ut lejongap?

Plantera dina lejongap i näringsrik jord i soligt läge fram i oktober. Ansa bort vissna blomstänglar då och då för att ge plats åt nya blommande spiror. Lejongapen har den goda smaken att inte bara vara utsökt vackra, de blommar dessutom oavbrutet under en riktigt lång period.

Relaterade inlägg: