Vad betyder Y20R?

Innehållsförteckning

Vad betyder Y20R?

Vad betyder Y20R?

Re: "Sandfärg" - färgkod Rött ger en varmare och mer behaglig ton. Y20R betyder ju gult (yellow) med 20 steg år rött.

Vad står färgkoden för?

Sifferkoden vid varje kulör berättar om hur kulören är uppbyggd. Kulörtonerna är organiserade i en cirkel mellan elementarkulörerna gult (Y), rött (R), blått (B) och grönt (G). G10Y är en grön kulör med 10 % gulhet medan G60Y är grönt med 60 % gult (vilket gör kulören mer gul än grön).

Hur tyda NCS?

De två första siffrorna i NCS-numret anger graden av svarthet och de två andra kulörthet. Är de två första låga har vi en ljus färg och är de höga är det en mörk. De två andra visar var i färgtriangeln färgen hamnar vad gäller kulörthet, hur färgstark färgen är.

Vad står Y för i färg?

Systemet utgår från sex elementarfärger, som människor upplever som ”rena”. De fyra kulörta elementarfärgerna är gult (Y), rött (R), blått (B) och grönt (G), medan vitt (W) och svart (S) är okulörta elementarfärger.

Vilken färgkod är det?

Alcro och Houzz presenterar Color Picker - ett verktyg som förenklar jakten på rätt kulör avsevärt. Med innovativ teknik räcker det med ett klick på bilden för att få reda på färgkoden. På sekunder kan du alltså få fram vilken färg den snygga fondväggen har målats med, och beställa hem färgprov.

Vad betyder färgsättning?

Färgsättning kan göras med hänsyn till: inredningsval och personlig smak. skapande av känsla och sinnesstämning.

Hur kom NCS systemet till?

1611: Den första kända färgrymden i världen publicerades av Aron Sigfrid Forsius i sin bok ”Physica”, och senare kom att inspirerade vetenskapsmännen i deras senare forskning om NCS och NCS Colour Space. 1874: Ewald Hering formulerar teorin om “natural order system”, färgperception vilket kom att bli grunden till NCS.

Vad har svart för NCS kod?

Rent grå färger saknar kulörton och betecknas endast med nyans-beteckningarna följt av -N för neutral. 0500-N är vit och följs av 1000-N, 1500-N, 2000-N osv till 9000-N som är svart.

Vad är Greige för färg?

GRÅTT + BEIGE = GREIGE Greige är trendfärgen som varken är grå eller beige – utan en perfekt blandning av båda två. Vi på Nordsjö är väldigt förtjusta i denna kombination, då Greige inger en mjuk och sofistikerad, men också en exklusiv känsla på väggarna.

Relaterade inlägg: