Vad är Blåljusfilter?

Innehållsförteckning

Vad är Blåljusfilter?

Vad är Blåljusfilter?

För den som tillbringar timmar i mörka rum med att lägga småbarn med mobilen som enda tröst finns ett tillägg där du kan dämpa mobilens belysning till närapå kolsvart så att du kan läsa på skärmen utan att störa någon annan, oavsett hur mörkt det är.

Varför Blåljusfilter?

Studier har visat att det utsöndras mindre melatonin i kroppen då ögonen utsätts för ljusvågor som ligger inom det blåa ljusets spektrum [5]. För att försöka reducera problemen att man blir mindre trött på kvällen så har det utvecklats ett sorts filter kallat blåljusfilter.

Är blåljus farligt?

- Blått ljus är i sig inget farligt. ... Men det är också delar av det blåa ljuset som studier säger kan vara ohälsosamt för ögat och kan skada ögats näthinna, säger Håkan Broman. Skärmar, läsplattor, datorer och andra "onaturliga" källor för blått ljus blir allt vanligare.

Är blåljus glasögon bra?

Om du använder en iPad, smartphone, stationär dator eller bärbar dator, så kan Blue light glasögonen vara din räddning. Att utsättas för digitalt blått ljus under en längre tid kan både påverka din koncentrationsförmåga, du kan få huvudvärk och framförallt blir du trött i ögonen.

Vad gör Blåljusglasögon?

Glasögonen blockerar det blå ljuset från alla ljuskällor omkring dig och kan vara en utmärkt lösning för dig som gärna tittar på en film på kvällen eller behöver arbeta sent. Det finns även ofärgade linser som blockerar mindre mängd blåljus än de färgade linserna och passar till kontoret.

Varför Blåljusfilter glasögon?

Så här fungerar filtret. Glasögon med blåljusbehandling reducerar blått, synligt högenergiljus från skärmar, mobiltelefoner och surfplattor. Det minskar därmed risken för trötta och irriterade ögon samtidigt som det höjer kontrastseendet. Dina ögon kommer helt enkelt att orka längre!

Är Skärmljus farligt?

Skyddet är inte starkt nog från det naturliga ljuset, än mindre från det direkta och starka blå ljus som kommer från våra skärmar. Det sägs att långvarig exponering därför kan skada våra näthinnor och leda till åldersrelaterad makuladegeneration, vilket i sin tur kan leda till synförlust.

Hur mycket skyddar Blue Light glasögon?

Glasögonen Sunset blockerar 96 procent av det skadliga blåljuset från skärmar och andra artificiella källor.

Hur påverkar blåljus ögonen?

Blåljusstrålning från ljuskällor eller skärmar kan ge irriterade eller trötta ögon hos vissa. Ett blåfilter kan ge ett skarpare seende: de olika våglängderna i det synliga ljuset bryts på lite olika sätt av hornhinnan och linsen och alla når därför inte samma fokuspunkt på näthinnan.

Varför har man Gaming glasögon?

Gaming glasögon Förbättrar färger och kontrasten på skärmen för att göra det skönare för dina ögon och således minska risken för huvudvärk och trötthet.

Relaterade inlägg: