Vad ingår i hbtq?

Innehållsförteckning

Vad ingår i hbtq?

Vad ingår i hbtq?

Hbtqi är ett paraplybegrepp för homosexuella, bisexuella, transpersoner, personer med queera uttryck och identiteter och intersexpersoner.

Vad är skillnaden mellan hbtq och hbtq?

HBTQ. HBTQ står för orden Homosexuella, Bisexuella, Transpersoner, Queer. På engelska används LGBTQ, som står för Lesbian, Gay, Bi Transgender, Queer. Ibland används ett plustecken efter HBTQ för att visa att det finns mer än homo-, bi-, trans- och queer-personer.

Vad står Lgbtqi för?

Fotnot: LGBTI står för 'lesbian, gay, bisexual, transgender, and intersex'.

Hur många tillhör HBTQ?

Trans handlar om könsidentitet och hur man uttrycker sitt kön.

Vad är skillnad mellan könsidentitet och sexuell läggning?

Det är inte en sexuell läggning att vara cisperson eller transperson. Könsidentitet och könsuttryck handlar om ditt eget kön och inte könet hos den eller de du blir sexuellt attraherad av eller kär i. Både cispersoner och transpersoner kan vara bisexuella, homosexuella, heterosexuella, queera eller något annat.

Vad är LBTQ+?

Trots att fler bokstäver tillkommit är det vanligt att man stöter på förkortningen HBTQ+. Enligt RFSL har plustecken lagts till för att skapa ett ännu mer inkluderande spektrum. Plustecknet kan därför innefatta läggningar och könsidentiteter som: questioning, assexuell, pansexuell och intersexpersoner.

Vad heter HBTQ på engelska?

LGBTI – är det engelska uttrycket för hbtqi och står för Lesbian, Gay men, Bisexual, Transgender och Intersex. SOGI - står för Sexual Orientation and/or Gender Identity och betyder sexuell läggning och/eller könsidentitet på svenska.

Relaterade inlägg: