När Bredspacklar man?

Innehållsförteckning

När Bredspacklar man?

När Bredspacklar man?

Om du har många hål/ojämnheter på väggen bör du bredspackla hela väggytan. Bredspackla är en särskild teknik, där du lägger ut spackel på väggen med en mindre spackelspade och använder en bredare spade för att jämna ut spacklet på väggen.

Hur Bredspacklar?

Bredspackla väggar – steg för steg

  1. Börja med att täcka golvet. Rengör grundligt väggytan som ska bearbetas. ...
  2. Dra av spackelmassan direkt efter påstrykning med en bredspackel. Arbeta med ett lätt tryck. ...
  3. Efter att väggytan har torkat kan du slipa den. Därmer uppnår du en slätare yta.

Hur mycket ska man slipa spackel?

Låt spacklet torka innan du slipar. Gärna ett dygn. 5. Slipa med slippapper, kornstorlek 100–120.

Vad ska man använda för spackel?

Spackel och spackling är en god och ofta nödvändig grund för de flesta renoveringsarbeten. Det används för att få plana ytor att lägga ett vackert ytskikt på, såsom färg, tapeter eller plattor. För att få en så bra grund som möjligt är det viktigt att välja rätt spackel vid rätt tillfällen.

När måla på spackel?

När spacklet har torkat slipar du ytan jämn med slippapper, tänk på att ytan måste vara helt slät innan du målar, annars riskerar det att synas efter att färgen har torkat. Använd handen och känn om ytan är slät och saknar upphöjningar. Rengör ytan och avlägsna damm innan du målar.

När ska man spackla?

- Huvudregeln är att man behöver spackla på alla underlag inomhus där man vill ha en slät yta innan målning, tapetsering eller användning av annat väggmaterial.

Hur Bredspacklar man vägg?

Bredspackling: Så spacklar du din vägg

  1. Påför sandspackel, t.ex. ...
  2. Slipa hörn och kanter med en slipkloss (glöm inte att ta på dammfiltermasken)
  3. Slipa den stora ytan ‒ använd ev. ...
  4. Känn löpande efter med handen om ytan är helt slät.
  5. Borsta bort damm på väggar, paneler och golv med en kvast efteråt.

Kan man spackla själv?

Handlar det om stora ytor som ska spacklas kan det vara bra att använda ett så kallat rullspackel istället. - Som hemmafixare klarar man ofta själv att spackla skarvar, men det är svårare att spackla en hel vägg. Ofta drar man av för mycket spackel, och har kanske även svårt att hinna med.

Hur mycket ska man slipa efter en Spacklat?

När spacklet har torkat och härdat slipar man av ojämnheterna och ”skägget” på fogar och kanter och för extra fina ytor till och med hela den spacklade ytan. Den nya vägg- och takslipen PLANEX 2 225 är idealisk för heltäckande och plan slipning.

Hur mycket behöver man spackla?

Används på de flesta förekommande ytor inom hus så som gips, betong, glasfiberväv m.m. Ljusgrått. Materialåtgång: Bredspackling vid 1 mm skikttjocklek ca 1 liter/m2. Skarvspackling ca 0,3 l/meter skarv vid tre ggr spackling.

Relaterade inlägg: