Vad betyder Bollefar på norska?

Innehållsförteckning

Vad betyder Bollefar på norska?

Vad betyder Bollefar på norska?

dyl) eller mer metaforiskt att man ”bollar idéer” dvs brainstormar tillsammans med någon annan. På norska och danska däremot är en bolle (som substantiv) helt enkelt en bulle, medan det danska verbet bolle är betydligt mera ekivokt: det är ett vardagligt ord för att ha samlag.

Vad betyder skam på norska?

Vors betyder ungefär förfest på svenska. Även uttryck som drittsekk (skitstövel) och kosegruppa (trivselgrupp) är ord svenska ungdomar nu ibland slänger sig med.

Vad är banan på norska?

svenskpåhittat norskt namn på banan, helt utan verklighetsförankring.

Vad betyder alfons på danska?

I Danmark är namnet Alfons ett slanguttryck för hallick, efter titeln på en pjäs av Alexandre Dumas d.y. – Monsieur Alphonse. Namnsdag: 6 augusti, (1986–2000: 3 september).

Vad är Tallefjant?

De mest välkända är att banan skulle heta "guleböj", att haj skulle heta "kjempetorsk", ekorre "tallefjant" eller att toalettpapper skulle heta "rumpekrafs". Dessa "norgeord" kommer delvis från det faktum att norskan mindre gärna anammar lånord.

Vad heter tv på norska?

Ordet ”kringkasting” är ett inlånat ord från engelskans ”broadcasting”, och började användas 1924. Redan 1925 blev ordet officiellt i Norge. Sändningar i Norge startades av Kringkastingselskapet A/S redan 1924.

Vad betyder ordet Norge?

Formen "Norge" kommer troligen från den gamla dativformen "Noregi". Norge är en av de nationer som grundade militäralliansen Nato 1949 och ingår där fortfarande och deltar i vissa gemensamma militärövningar årligen under gemensam Natoflagga.

Vad är Rumpetroll?

Rumpetroll Rumpetroll är inget mindre än norska för rumpnisse. Nej skojar bara – det är SÅKLART ordet för grodyngel lustigt nog.

Vart kommer namnet Alfons ifrån?

Alfons är ursprungligen ett västgotiskt namn, sammansatt av ord motsvarande germanskt *haþu 'kamp' och *funs 'ivrig; tapper'. Namnet fördes vidare till Spanien och anslöts till inlånade germanska namn på Adel-, sannolikt under påverkan av det konkurrerande namnet Ildefonso.

När har Alfons namnsdag?

Genomsnittsåldern för män med namnet Alfons är 12 år (enligt SCB 2014). Andra som har namnsdagar samma dag är och Inez.

Relaterade inlägg: