Vad är egendomsskydd?

Innehållsförteckning

Vad är egendomsskydd?

Vad är egendomsskydd?

Egendomsskyddet i hemförsäkringen kan ge dig ersättning för dina saker om de skadas i en brand- eller vattenskada eller blir stulna. Med egendom menas till exempel möbler, kläder, elektronik, musikinstrument och andra föremål som du har i ditt hem.

Vad är Boendeförsäkring?

Den vanligaste boendeförsäkringen är hemförsäkringen. Bor du i en hyresrätt behöver du bara den. Villaförsäkringar säljs oftast tillsammans med hemförsäkringar och man brukar därför teckna en kombinerad villahemförsäkring. ...

Vad menas med Drulleförsäkring?

Allriskförsäkring kallas ibland oturs- eller drulleförsäkring och gäller när du råkar ut för något som den vanliga boendeförsäkringen inte täcker. Det kan vara sånt som händer när du är stressad eller har en dålig dag. Du kanske tappar mobilen från balkongen eller glömmer plånboken på bussen.

Vad ingår i min försäkring Folksam?

Vad ingår i hemförsäkring?

  • Egendomsskydd (lösöre) Hemförsäkringen gäller för din egendom – alltså dina egna, lånade eller hyrda saker som du har för privat bruk. ...
  • Reseskydd. ...
  • Överfallsskydd. ...
  • ID-stöld. ...
  • Allrisk. ...
  • Ersättning obrukbar bostad. ...
  • Flyttskydd. ...
  • Rättsskydd.

Vad är Folksam Bortaskydd?

En hemförsäkring hos Folksam ersätter och skyddar mycket både i ditt hem och när du är utanför hemmet. Bortaskyddet gäller exempelvis om du förvarar saker tillfälligt utanför bostaden och reseskyddet gör att du kan känna dig trygg när du är på semester.

Vad menas med Delkasko?

Delkasko är ett samlingsnamn inom försäkringsbranschen för de olika delarna som ingår i din halvförsäkring, om man bortser från den obligatoriska trafikförsäkringen. Det betyder att du kan ha rätt till ersättning om ditt fordon råkar ut för stöld-, glas-, brand- eller maskinskador.

Vad ingår i hemförsäkring dina försäkringar?

Vad täcker hemförsäkringen? Vår hemförsäkring täcker skador som uppstår vid brand, vattenläckage, stöld och skadegörelse i hemmet. Du har även ett skydd ifall du skulle bli sjuk eller om ditt bagage blir försenat på resan.

Vad ingår i en allriskförsäkring?

En allriskförsäkring, eller drulleförsäkring som det också kallas, skyddar dina saker vid oförutsedda händelser som den vanliga hemförsäkringen inte täcker. Allrisk är en tilläggsförsäkring till alla våra hemförsäkringar. Den täcker dina saker, upp till 100 000 kronor, och värdehandlingar upp till 10 000 kronor.

Vad ingår i drulle försäkring?

Drulleförsäkring för bil Den ersätter skador på bilens inredning, förlust av nycklar eller sanering av tank efter feltankning. Med helförsäkring har du dessutom vagnskadeskydd, som alltid täcker dina egna plåtskador om du till exempel krockar med en annan bil eller backar in i en stolpe.

Vad ingår i Folksams gruppförsäkring?

Om du skulle gå bort kan dina anhöriga drabbas av oväntade kostnader. I ditt medlemskap kan en grupplivförsäkring ingå som kan hjälpa till att täcka till exempel begravningskostnader.

Relaterade inlägg: