Vad betyder bostadsförmedlingen?

Innehållsförteckning

Vad betyder bostadsförmedlingen?

Vad betyder bostadsförmedlingen?

En bostadsförmedling är en offentlig eller privatägd verksamhet som förmedlar bostadshyresrätter (vanligen lägenheter) till bostadssökande (oftast med förstahandskontrakt, men även förmedling av andrahandsuthyrning förekommer). Även förmedlingar av turistlägenheter och internationella förmedlingar finns.

Vad är kötid?

Kötiderna varierar för olika typer av lägenheter. Söker du en seniorbostad får du i genomsnitt vänta i cirka 10 år. Under 2020 förmedlades studentbostäder med en genomsnittlig kötid på cirka 5 år. För hyresrätter med korttidskontrakt är kötiden oftast kortare än för vanliga hyresrätter med tillsvidarekontrakt.

Kan man ärva bostadskö?

Kötiden är personlig och kan inte överföras på någon annan, förutom vid dödsfall, se avsnitt 1.6. När en kund har fått en bostad genom bostadskön och hyresvärden meddelat Bostadsförmedlingen att hyresavtal tecknats nollställs kötiden.

Måste man bo i Stockholm för att stå i bostadskön?

Man behöver inte bo i Stockholm för att stå i bostadskön Sedan dess kan alla oavsett bostadsort ställa sig i bostadskön, förutsatt att man fyllt 18 år och har ett svenskt personnummer eller samordningsnummer.

Vad betyder Köid?

Till kötid räknas tiden från det att kassan för in ärendet tills någon handläggare tar tag i det. Ett annat problem är kötid och trängsel i baren.

Relaterade inlägg: