Var sitter kondensatorn på torktumlaren?

Innehållsförteckning

Var sitter kondensatorn på torktumlaren?

Var sitter kondensatorn på torktumlaren?

Kondensatoren sitter ofta på baksidan i toppen. Du kan hitta en ny kondensator till torktumlaren här. Felet kan bero på en felaktig switch (strömbrytare). Detta sitter i kontrollpanelen på torktumlaren.

Vad är kondensor torktumlare?

Kondenstorktumlare släpper ut uppvärmd rumsluft och är den vanligaste typen av torktumlare idag. Denna typ av torktumlare behöver ingen anslutning till ventilation.

Varför är det viktigt att rengöra luddfiltret efter att man har använt en torktumlare?

Det går inte att helt undvika ludd när du torkar kläder. Det är viktigt att luddfiltret i torktumlaren rengörs regelbundet. Tar du bort luddet säkerställer du att torktumlaren alltid fungerar som den ska. Det är inte bara viktigt att du tar bort luddet, utan även hur du gör det.

Vad betyder solen på torktumlaren?

Om du är osäker, bör du alltid kolla i torktumlarens bruksanvisning. Solen indikerar vanligtvis att detta program torkar kläderna till mycket fuktighetsgrad. Programmet kallas på några torktumlare för ”Skåpstorr plus”. ... Programmet kan med fördel användas för att torka kläder, som ska strykas.

Vad betyder Tvättråds symbolerna?

Siffrorna indikerar den temperatur som kläderna tål att tvättas i. Kläder som är märkta med 60 går alltså lika bra att tvätta i 30 grader, men inte tvärtom. En hand i vattnet betyder att kläderna ska tvättas för hand, medan krysset betyder att kläderna inte ska tvättas i vatten överhuvudtaget.

Varför blir det inte torrt i torktumlaren?

Torktumlaren kanske inte kan torka tvätten ordentligt om luddfiltret är igensatt. Luddfiltret samlar upp ludd och fibrer från kläder och måste rengöras efter varje torkprogram. Luddfiltret sitter vid luckans kant. ... Om filtret är kraftigt igensatt tvättar du det under kranen med varmt vatten.

Var sitter överhettningsskyddet på torktumlaren?

Re: Torktumlare felsökning Nånstans borde det sitta ett överhettningsskydd och oftast är det just under bakre plåten. Ring ett serviceföretag på måndag och fråga var den sitter, be att få prata med en servicetekniker direkt så brukar det funka rätt bra att få lite info.

Hur får man bort mögellukt i torktumlaren?

Häll 4 msk bikarbonat i tvättmedelsfacket och 4 dl ättiksprit i tvättrumman. Kör tvättmaskinen på 90 grader. 3. När programmet är klart, öppna luckan och tvättmedelsfacket så att de får lufttorka.

Varför luktar det illa i torktumlaren?

Om det luktar illa omkring din torktumlare är det ofta faktiskt inte tumlarens fel. Dålig ventilation i det rum som tumlaren står i är en av de vanligaste orsakerna till den unkna doften. Dålig ventilation medför nämligen att fukten inte leds ut från rummet utan istället sätter sig i väggarna.

Relaterade inlägg: