Vad finns det för viktbegränsning på fordonet om du har körkort C1?

Innehållsförteckning

Vad finns det för viktbegränsning på fordonet om du har körkort C1?

Vad finns det för viktbegränsning på fordonet om du har körkort C1?

C1 – Medeltung lastbil Med ett C1-körkort får du också köra personbilar med en totalvikt över 3500 kg men inte över 7500 kg. Du får koppla till en lätt släpvagn med totalvikt på högst 750 kg.

Vad krävs för att ta C1-körkort?

För att få ett C1-körkort krävs det att:

  • Du har ett svenskt körkort med B-behörighet.
  • Du har ett körkortstillstånd.
  • Du är permanent bosatt i Sverige eller sedan minst sex månader studerar här.
  • Du har fyllt 18 år.
  • Du har gjort ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov).

Vad ingår IC körkort?

Med behörigheten C får du köra tunga lastbilar och personbilar utan viktgräns. Du får också dra ett lätt släp med totalvikt på högst 750 kg. Ansök om körkortstillstånd och läs mer om vilka krav som gäller för att ta ett C-körkort.

Vad kostar det att ta ett C1-körkort?

Den omfattar 140 timmar om du är över 21 år och 280 timmar om du är under 21 år. Utbildningen avslutas med ett kunskapstest som du gör på Trafikverket. En sådan utbildning kan du själv finansiera och den kostar ofta mellan 25 000 kr till 30 000 kr.

Får man be när man tar C?

Tar man ett CE-körkort så får man köra tung lastbil med tungt släpfordon påkopplat. Man får även köra personbil med tungt släp och tung terrängvagn och traktortåg. Man får köra alla fordon behörighet B samt de som gäller för körkort med behörighet BE.

Får man köra trehjulig motorcykel med B-körkort?

Körkort med behörigheterna A1 eller A2 ger rätt att köra trehjuliga motorcyklar med en nettoeffekt av högst 15 kW. För att köra trehjuliga motorcyklar med mer än 15 kW nettoeffekt, krävs det körkort med behörighet A eller B samt att körkortsinnehavaren har fyllt 21 år.

Hur länge är ett godkänt kunskapsprov för C1 och C-behörighet giltigt?

Du kan nu boka ett körprov. Ett godkänt kunskapsprov är giltigt i ett år. Om du inte genomför ett godkänt körprov under denna tid måste du göra om kunskapsprovet mot ny avgift. Det är viktigt att du går igenom de områden som inte blev godkända och att du övar vidare innan du gör ett nytt prov.

När krävs C körkort?

Du har fyllt 21 år (eller 18 år om du utbildat dig för att köra godstransporter*). Du har gjort ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov). Du har inget körkort från något annat EES-land. Om du har ett sådant körkort går det att byta ut mot ett svenskt.

Vad kostar det att ta tungt släp?

Tungt släp
1 st körlektion á 55 min B96/BE900kr
GrupputbildningarKontakta kontoret för offert
B96-paket1 st körlektion á 55 min samt lån av bil + släp vid uppkörning2.800kr
BE-paket1 st körlektion á 55 min samt lån av bil + släp vid uppkörning, BE-bokpaket samt inlogg till Elevcentralen (internetfrågor)3.600kr

Relaterade inlägg: