Vad kommer namnet Karin ifrån?

Innehållsförteckning

Vad kommer namnet Karin ifrån?

Vad kommer namnet Karin ifrån?

Karin (alternativ stavning Carin) är ett kvinnonamn, en kortform av Katarina. Namnet Karin har använts sedan mitten av 1400-talet. Kari är en norsk och dialektal svensk form av namnet.

Hur många heter Carin?

Hur många heter Carin i Sverige? 11 540 kvinnor heter Carin i förnamn. Av dessa har 5 090 Carin som tilltalsnamn. Snittåldern är 59.2 år.

Vad betyder ditt namn Kajsa?

Kajsa är ett kvinnonamn, en smeknamnsform för Karin (som kommer från Katarina), men det har använts som dopnamn sedan mitten av 1500-talet. Det har alltså samma betydelse som Karin och Katarina, 'ren, kysk'. Alternativa stavningar är Kaisa, Kaysa, Kajza, Cayza, Caiza, Cajsa, Caisa och Caysa.

Hur många heter Anna Karin?

956 kvinnor heter Anna Karin i förnamn. Av dessa har 956 Anna Karin som tilltalsnamn. Snittåldern är 56.8 år. Ingen eller högst en man heter Anna Karin i förnamn.

Har Karin namnsdag?

Namnsdag 2 Augusti. Alternativ stavning Carin, Kaarin. Karin är ett kvinnonamn, en kortform av Katarina som kommer från från grekiskans katharos - ren eller kysk. Namnet Karin har använts sedan mitten av 1400-talet Det finns ca 172 500 personer som heter Karin, ca 88 600 bär namnet som sitt tilltalsnamn..

Vad betyder mitt namn Mats?

Mats, Matts, är ett mansnamn som är en svensk kortform av den ursprungliga äldre namnformen Mattias vilken har grekiskt ursprung, som i sin tur härstammar från hebreiska namnen (Mattitjahu) eller (Mattitja), med betydelsen "Guds gåva". Formen Mats har förekommit i Sverige sedan slutet av 1400-talet.

Hur många män heter?

62.5% av alla som heter Sommar i förnamn är män. Det finns även 328 personer som heter Sommar i efternamn.

Hur många heter Kajsa i världen?

11 795 kvinnor heter Kajsa i förnamn. Av dessa har 8 461 Kajsa som tilltalsnamn. Snittåldern är 33.8 år. 4 män heter Kajsa i förnamn.

Relaterade inlägg: