Vad står Bilia för?

Innehållsförteckning

Vad står Bilia för?

Vad står Bilia för?

Redan 1967 togs det första steget mot det Bilia som finns idag. Då bildade AB Volvo det helägda dotterbolaget Volvator för att samordna återförsäljare och hjälpa till vid generationsskiften. ... Företaget fick namnet Bilia under 1997 och hade då försäljning av personbilar, lastbilar och entreprenadmaskiner i elva länder.

Vad äger Bilia?

Bilia säljer personbilar av märket Volvo, BMW, Toyota, Mercedes, Renault, Lexus, MINI, Porsche, Nissan, Dacia, Smart och Alpine, transportbilar av märket Renault, Toyota, Mercedes och Dacia och lastbilar av märket Mercedes.

Hur många anställda har Bilia?

Bilia är en av Nordens största bilkedjor med drygt 4 700 medarbetare på 130 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien. Bilia säljer nya och begagnade bilar, utför service och reparationer samt erbjuder kringtjänster såsom däckhotell och glasreparationer.

Hur många Bilia Toyota anläggningar finns det i Sverige idag *?

Utrullningen av de nya anläggningarna kommer att ske fortlöpande de närmaste åren. Bilia är en av Europas största bilkedjor med en ledande position inom service och försäljning av personbilar och transportbilar. Bilia har 134 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien.

När blev Verdexa Bilia?

Under 1960-talet blev Volvator också delägare i Isbergs PV-LV i Oslo-Drammen, Bilia i norra Stockholm, Ernst Nilson AB i södra Stockholm, Bil&Truck i Göteborg, Verdexa i Malmö och Volvos återförsäljare i Karlskrona, Gävle-Sandviken-Söderhamn, Säffle-Arvika och Skövde.

Vad ingår i Bilia serviceavtal?

Serviceavtalet ger dig originalservice av din bil till en fast och rabatterad månadskostnad....Ingår i serviceavtal bas:

  • Service enligt bilens serviceprogram.
  • Påfyllning eller byte av alla vätskor som behövs vid serviceintervallet.
  • Byte av motorolja oljefilter och friskluftsfilter. Helsyntetisk motorolja ingår.

Vem kommer att sälja Volvo?

Anledningen till det var dels att Volvo Cars ska satsa hårt på digital försäljning, samt att man förvärvat den Stockholmsbaserade åretförsäljaren Upplands Motor AB. Upplands Motor hade sedan tidigare flera andra tillverkares bilar till försäljning – bland andra Ford, Renault och Mercedes.

Vem äger netbil?

Netbil Begagnat AB (Netbil), ett bolag i Biliakoncernen, som säljer begagnade bilar via två olika försäljningskanaler - nätauktioner och i bilhallar - öppnar ytterligare två anläggningar.

När byggdes Bilia Haga Norra?

Det har hänt mycket sedan invigningen av vår förra fastighet år 1973 och det gick inte längre att trolla med den. Vi såg ett behov av att förnya oss och vårt arbetssätt i en modern anläggning som klarar av dagens behov, och är glada att ha gjort detta tillsammans med Fabege.

Hur många bilar säljer Bilia?

Bilia säljer personbilar av märkena Volvo, BMW, Toyota, Mercedes, Renault, Lexus, MINI, Porsche, Nissan, Dacia, Smart och Alpine....Bilia[redigera | redigera wikitext]
BranschBilåterförsäljare
Antal anställda4 978 (2019)
Historia
Grundat1929
Ekonomi

Relaterade inlägg: