Vad är inofficiell utställning?

Innehållsförteckning

Vad är inofficiell utställning?

Vad är inofficiell utställning?

Inofficiella hundutställningar kan alla klubbar arrangera, men de ska följa SKKs anvisningar för utställningar som inte stambokförs. Arrangören bestämmer själv vilka hundraser som kan delta på utställningen. Dessa evenemang är ofta lite mindre och väldigt roligt att vara med på.

Hur går det till på en hundutställning?

Först ropas alla i klassen in samtidigt, ni ställer er i nummerordning. Domaren tittar oftast på hundarna ett eller par varv runt ringen i trav. Efter det kallas ni till domaren för enskild bedömning. Då går domaren igenom din hund och ber dig och din hund att antingen springa runt ringen eller i en triangel.

Vad krävs för Jaktchampion?

Minst tre (3) Cert eller CK i jaktklass. Hunden kan ställas ut i jaktklass så snart den har erhållit minst en 2:a på ett jaktprov. Det innebär att hunden kan ha klarat av sina utställningsmeriter innan den har klarat av sina meriter för att erhålla Svenskt Jaktchampionat.

Vad krävs för att bli Brukschampion?

Titlar att vinna Hunden kan ta certifikat i IGP-prov och i IGP-FH. Tillsammans med en utställningsmerit blir den brukschampion.

Vad är CK på hundutställning?

CACIB – är ett internationellt certfikat. För att en hund ska bli internationell utställningschampion krävs fyra cacib från minst tre olika länder. Cacib-rosetten är vit och delas ej ut i junior- eller veteranklass. Reserv-cacib – får den hund som placeras efter den som vunnit cacib.

När ställa ut hund?

För att få vara med på en officiell utställning med din hund måste du vara medlem i Svenska Kennelklubben (SKK). Om det är en specialklubbsutställning måste du vara medlem i den specialklubb som din hundras tillhör. Vidare måste hunden vara vaccinerad. Mer om detta kan du läsa på SKK:s webbplats.

Vad betyder Bob på hundutställning?

BOB står för Best of Breed och heter på svenska Bäst i rasen (BIR). Detta pris tilldelas den hund som domaren anser vara den bästa hunden i respektive ras. ... De hundar som får BIR tävlar vidare om Best in Show (BIS).

Relaterade inlägg: