Hur högt är Billingen?

Innehållsförteckning

Hur högt är Billingen?

Hur högt är Billingen?

304 m Billingen/Elevation

Hur bildades Billingen?

Billingen består, liksom de flesta andra av platåbergen i Västergötland, av sedimentära bergarter som avlagrades under äldre paleozoikum (för 5 miljoner år sedan), det vill säga under kambrium, ordovicium och den äldre delen av silur samt ett täcke av diabas som intruderade i samband med bildandet av ...

Vad heter berget vid Skövde?

Det är lätt att bli förälskad i Billingen och har du en gång besökt berget är det inte svårt att förstå varför Skövdebon är stolt över sitt berg. Billingen är en del av staden Skövde.

Vad bygger man på Billingen?

Projektet består av flera delprojekt och innefattar allt från renovering av Billingens utomhusbad till anläggning av nya konstsnöspår och byggnation av Billingecentret, ett nav för verksamheterna på berget.

Hur högt är Billingeberget?

304 m Billingen/Elevation

Vem äger Billingehus?

Lotus Hotel Group förvärvar både fastigheten och rörelsen för Hotel Billingehus i Skövde. Det är Lotus första förvärv av en hotellfastighet. Säljer gör det ekonomiskt pressade norska Host. Totalt ingår 19.000 kvm lokaler.

När byggdes Billingehus Skövde?

Billingehus invigdes 1970. Då hade hotellet 54 rum.

Hur lång är Billingeleden?

Billingeleden är en cirka 57 kilometer lång vandringsled som tar dig runt hela berget Billingen. Den går utmed bergskanten med fantastisk utsikt, nere på sluttningarna genom hagmarker och skogar samt på den blomsterrika kalkstensplatån i Berg.

När byggdes Billingehus?

Billingehus invigdes 1970. Då hade hotellet 54 rum.

Hur långt är det runt Simsjön?

Simsjön, Västergötland
Mått
Strandlinje3,61 km
Maxdjup23,2 m
Flöden
HuvudavrinningsområdeGöta älvs huvudavrinningsområde (108000)

Relaterade inlägg: