Vad betyder Cicci?

Innehållsförteckning

Vad betyder Cicci?

Vad betyder Cicci?

Vad betyder Cissi? Cissi,kvinnonamn,en kortform av namnet Cecilia. De flesta Cissi heter Cecilia,men kallas Cissi. Ett fåtal kvinnor har namnet Cissi som tilltalsnamn.

Vilket datum har Cecilia namnsdag?

Namnsdag 22 November. Alternativ stavning Caecilia, Cecelia, Cecila, Cecile, Cecilea, Cecilie, Cecilija, Cecillia, Cecylia, Cesilia, Cesillia, Cezilia, Cisilia, Secilia. Stjärntecken den som är född den här dagen har stjärntecknet Skytten. Kvinnonamn av latinskt ursprung (Caecilia).

Vad betyder namnet Silje?

Silje kommer från Cecilie som betyder "blind". Är namnet på en karaktär i Margit Sandemos Sagan om Isfolket.

Hur många Cecilia?

Hur många heter Cecilia i Sverige? 65 211 kvinnor heter Cecilia i förnamn. Av dessa har 23 274 Cecilia som tilltalsnamn. Snittåldern är 43.3 år.

Hur gammalt är namnet Cecilia?

Cecilia (namn)[redigera | redigera wikitext] Vanliga smeknamn är Cissi och Cilla. Namnet har funnits i Sverige sedan 1100-talet och var ett av de populäraste namnen under 1970- och 1980-talen. I almanackan finns namnet till minne av Sankta Cecilia som led martyrdöden i Rom i början av 200-talet.

Hur många heter Silje?

Hur många heter Silje i Sverige? 447 kvinnor heter Silje i förnamn. Av dessa har 363 Silje som tilltalsnamn. Snittåldern är 15 år.

Hur många i Sverige heter Cecilia?

Namnet betyder "blind". (Det latinska ordet "caecus" betyder "blind", snarare har släkten fått sitt namn från ordet och inte tvärtom.) Just nu finns det 63976 kvinnor som har namnet Cecilia. Namnsdag: 22 november.

Hur vanligt är namnet Cecilia?

Från början bars namnet av de kvinnliga medlemmarna i den romerska släkten Caecilius, vars namn tagits från ordet caecus, 'blind'. ... Den 31 december 2014 fanns det totalt 64 437 kvinnor folkbokförda i Sverige med namnet Cecilia, varav 23 232 bar det som tilltalsnamn.

Vilket datum har Linnea namnsdag?

I den rikssvenska almanackan 13 maj, till åminnelse av Carl von Linnés födelsedag. I den finlandssvenska almanackan 3 augusti.

Relaterade inlägg: