Vad menas med chins?

Innehållsförteckning

Vad menas med chins?

Vad menas med chins?

Chins, pull-ups… Kärt barn har många namn. Kortfattat innebär chins att du ska dra kroppen uppåt med hjälp av armstyrkan och en hävstång – med den egna kroppsvikten som utmaning. ... Läs mer om hur du blir bättre på chins.

Vad är chins bra för?

Chins är en riktig superövning och ett bevis på att du har en stark överkropp. När du gör en chin (där du med handflatorna vända från dig drar dig upp tills din haka är ovanför chinsräcket) aktiveras i stort sett hela din rygg, och även dina biceps får visa vad de går för.

Vad är skillnaden på chins och pull ups?

– En pull up gör du med ett så kallat pronerat grepp som är ett överhandsgrepp där handflatorna är vända ifrån dig. Greppet ska även vara bredare än axelbrett på stången. En chin gör du däremot med ett så kallat supinerat grepp, ett underhandsgrepp där handflatorna är vända emot dig.

Vilka muskler använder man när man gör pull ups?

Pull-ups aktiverar huvudsakligen dina lats, de vingformade musklerna som löper längs ryggen och sträcker sig ut mot sidorna och höfterna. Men de är också bra för armar (biceps, underarmar och triceps), axlar, bröst, mellanrygg, övre rygg och alla små muskler längs ryggraden (erector spinae).

Hur lär man sig att göra chins?

Greppa en stång med pronerat grepp (handflatorna bort från dig), lite bredare än axelbrett. Brösta upp dig och titta svagt uppåt. Andas in och dra dig upp mot stången tills den är under din haka eller vidrör övre delen av ditt bröst. Andas ut och sänk kontrollerat ned dig själv tills dina armar är helt uträtade.

Hur många pull ups klarar du?

Börja med att göra så många du kan, och vila sedan i 2-3 minuter innan nästa set, då du gör en repetition mindre. Upprepa detta tills du har gjort fem set. Nästa dag gör du på samma vis, men i det sista setet gör du nu två repetitioner istället för en. Fortsätt ända fram tills du har klarat 5, 5, 4, 3, 2 repetitioner.

Hur brett ska man hålla i chins?

Med ett grepp strax utanför axelbredd får du god rörelselängd och hög muskelaktivering i alla arbetande muskler. Du kan göra övningen tyngre genom att addera extra vikt, till exempel i ett bälte kring midjan, och du kan göra övningen lättare genom att fästa ett gummiband i stången och sedan placera dina fötter i öglan.

Vilka muskler används vid rodd?

Sittande kabelrodd tränar framförallt

  • Ryggen. Latissimus dorsi. Rhomboideus. Trapezius mellersta och nedre delar. Erector spinae.
  • Biceps.
BE

Vilka två leder har rörelse i en pull up?

Ledrörelser & Muskler Scapula är i en eleverad och uppåtroterad position. Det karaktäristiska med Pull Ups är det pronerade greppet. Pull Ups ledrörelser i överarmen sker i medianplan, medan ledrörelserna i GH-led sker i frontalplan. I den koncentriska fasen utför armmusklerna M.

Vilka muskler tränas i chins?

Men de muskler du jobbar med när du gör chins är inte armarna, utan ryggen, närmare bestämt de stora ryggmusklerna latissimus dorsi, eller lats som de ofta kallas. Latsen är de där vingarna som simmare och gymnaster liksom kan fälla ut på sidorna av ryggen, under armhålorna.

Relaterade inlägg: