Varför heter det Circle K?

Innehållsförteckning

Varför heter det Circle K?

Varför heter det Circle K?

Vi var tidigare Statoil Fuel & Retail Sverige AB men har under 2016/2017 bytt namn till Circle K Sverige AB och varumärke till Circle K. Circle K Sverige är en del av den Kanadensiska koncernen Alimentation Couche-Tard Inc (Couche-tard) som är ett världsledande servicehandelsföretag med huvudkontor i Laval, Kanada.

När böt Statoil namn?

Sedan 2016 finns Circle K i Sverige, efter det att Alimentation Couche-Tard köpt Statoils svenska bensinstationer och att dessa bytt namn till Circle K.

När grundades Circle K?

1951, El Paso, Texas, United States Circle K/Founded

I vilka länder finns Circle K?

Redan i maj 2016 kommer Statoil-stationerna i Sverige och i övriga berörda länder (övriga Skandinavien, Baltikum, Ryssland och Polen) att byta namn till Circle K. Ett varumärke som är känt över stora delar av världen.

Vad säljer Circle K?

Main navigation

  • Smörgåsar.
  • Korv.
  • Pizza Hut.
  • Varm mat.
  • Kall mat.
  • Vegetariskt.
  • Dagens.
  • Signature meals.

Vad är Circle K affärside?

Circle K Sverige säljer och distribuerar bensin, diesel, fordonsgas, E85 och HVO100, samt erbjuder snabbladdning för elbilar vid ett antal stationer. I Sverige finns 5 operativa depåer. Ungefär 3500 medarbetare arbetar på våra stationer och kontor över hela landet.

Vad hette Circle K innan Statoil?

Kay's Drive-In Food Service blev Circle K.

Vad står Statoil för?

Statoil bildades ursprungligen 1972 av den norska staten som "Den norske stats oljeselskap AS" som ett led i utvinnandet av olja vid Statfjord. Företaget var länge statsägt men är sedan 2001 listat på både på Oslo- och New Yorkbörsen med den norska staten som majoritetsägare.

Vem har köpt upp Statoil?

Nu säljs de alla till kanadensiska jätten Alimentation Couche-Tard som äger flera tusen bensinmacksnärbutiker i Nordamerika. 1985 köpte Statoil upp Svenska Esso och under åren 19 köpte det norska statligt ägda oljebolaget upp alla BP-stationer i Sverige.

Vad har Circle K för korv?

Med utmärkelsen Sveriges bästa korvmeny och en rad spännande lanseringar under året är det nu dags för den största av dem alla – K Royal. K Royal är en fin delikatesskorv på imponerande 160 gram med karaktär av aromatisk svartpeppar och rostad vitlök, givetvis av 100 % svenskt fläsk- och nötkött.

Relaterade inlägg: