Vem äger Citroën?

Innehållsförteckning

Vem äger Citroën?

Vem äger Citroën?

Stellantis Groupe PSA Citroën/Parent organizations

Vad kallades en äldre Citroën?

”Paddan” kom de att kallas i Sverige och kvaliteten de första åren var usel – men vilken fantastisk bil det var!

Vad betyder Citroen DS?

Historik. På franska uttalas "DS" som déesse [IPA: de ɛs], det vill säga gudinna. ... DS-modellen rönte stor uppmärksamhet när den presenterades på Bilsalongen i Paris 1955 och fick en lång lista över väntande kunder – 12 000 kontrakt skrevs redan under första dagen.

Vad betyder Citroën logo?

En symbol för framgång för grundaren! När André Citroën bestämmer sig för att tillverka bilar år 1919 väljer han de dubbla vinklarna som logotyp – ett val som visat sig leda till framgång.

Vem äger Stellantis?

Stellantis-koncernen har ca 400000 anställda och fabriker i 30 länder. VD är PSA:s Carlos Tavares och styrelsens ordförande John Elkann, barnbarn till legendariske Fiat-chefen Gianni Agnelli.

Vilka märken ingår i PSA?

Franska Group PSA äger Peugeot, Citroën, DS, Opel och Vauxhall. Den italienska biltillverkaren Fiat Chrysler tillverkar, förutom Fiat och Chrysler, också Alfa Romeo, Jeep, Dodge, Lancia och Maserati. Tillsammans har företagen närmare 400 000 anställda och en omsättning på närmare 200 miljarder euro.

Var byggs Citroën?

Idag är PSA Vigo koncernens största fabrik utanför Frankrike och uppdelad i två produktionslinjer, där ”System 1” monterar skåpbilarna Berlingo/Partner och ”System 2” monterar C4 Picasso. Från och med nu i höst tillverkas även tvillingarna Citroën C-Elysée och Peugeot 301 i fabriken.

Vilken bil kallades Paddan?

Citroen DS 23 Break – 1975. På franska utläses ”DS” som déesse, det vill säga gudinna. I Sverige kallades bilen ofta för paddan på grund av sin likhet med groddjuret.

Vad är DS för bil?

DS debuterade som etikett på Citroëns lyxigaste bilar men från 2014 är man ett fristående märke. I Sverige har satsningen koncentrerat sig på Stockholmsregionen men i och med lanseringen av DS 7 Crossback (läs vår provkörning av bilen här) väljer K.W.

Vad står BMW loggan för?

BMW har valt att ange som det datum då företaget startades, men då är det alltså egentligen BFW som avses. Bayerische Motoren Werke införlivades i det som tidigare varit Rapp Motorwerke, vilket också återspeglades i BMW-logotypen.

Relaterade inlägg: