Vad behöver man för att läsa till sjuksköterska?

Innehållsförteckning

Vad behöver man för att läsa till sjuksköterska?

Vad behöver man för att läsa till sjuksköterska?

Om du vill jobba som sjuksköterska ska du studera sjuksköterskeprogrammet vid ett universitet eller en högskola. Grundutbildningen är tre år (180 högskolepoäng) och leder till en yrkesexamen och en kandidatexamen.

Var är det bäst att läsa till sjuksköterska?

Fakta: Uppsala lockade flest. De lärosäten som fick flest sökande till höstens utbildningar var: Det lärosäte som hade flest förstahandssökande var Stockholms universitet: 40 506. Göteborgs universitet hade flest förstahandssökande till program: 20 971.

Vilka böcker ska man läsa till sjuksköterska?

Litteraturlista för OM4200 | Sjuksköterskeprogrammet T1: Introduktion till omvårdnad (15,0 hp)

  • Filosofi och omvårdnad | 1:a upplagan. ...
  • Omvårdnadens grunder - paket : (bok + digital produkt) | 2:a upplagan. ...
  • Vetenskaplig teori och metod : Från idé till examination inom omvårdnad (bok + digital produkt) | 2:a upplagan.

Hur svårt är det att läsa till sjuksköterska?

Kurserna i utbildningen är väldigt varierande och det finns absolut kurser som är ganska svåra. Däremot är det inte omöjligt och man får alltid flera chanser att göra om en tenta om man inte klarat den.

Måste man vara undersköterska för att läsa till sjuksköterska?

Hej, För att bli Sjuksköterska måste man gå en utbildning på universitet/högskola. Behörighetskraven för den utbildningen är grundläggande behörighet och Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2. ... Ofta kan Naturkunskap 2 ersättas med Fysik 1, Kemi 1 och Biologi 1 då får du direkt behörighet från t.

Hur mycket plugg sjuksköterska?

Hur många timmar behöver man vara i skolan och hur mycket behöver man plugga hemma? Dagarna ser väldigt olika ut beroende på vilken kurs man läser. Eftersom det är heltidsstudier kan du räkna med att lägga cirka åtta timmar per dag. De flesta kurser har dock krävt mindre tid än så.

Hur många högskolepoäng krävs för att bli sjuksköterska?

Godkänt i minst 22 gymnasiepoäng, ett godkänt gymnasiearbete samt godkänt i svenska 1,2 och 3/svenska som andraspråk 1, 2 och 3, Engelska 6 och Matematik 1.

Vad krävs för att bli sjuksköterska?

  • Svar: För att bli Sjuksköterska måste man gå en utbildning på universitet/högskola. Behörighetskraven för den utbildningen är grundläggande behörighet och Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Du väljer helt själv vilket program du vill läsa men det är bra att tänka på att du läser dessa kurser.

Hur länge ska du jobba som sjuksköterska?

  • Om du vill jobba som sjuksköterska ska du studera sjuksköterskeprogrammet vid ett universitet eller en högskola. Grundutbildningen är tre år (180 högskolepoäng) och leder till en yrkesexamen och en kandidatexamen.

Hur ska du Utbilda dig till sjuksköterska?

  • Utbilda dig till sjuksköterska. Om du vill jobba som sjuksköterska ska du studera sjuksköterskeprogrammet vid ett universitet eller en högskola. Grundutbildningen är tre år (180 högskolepoäng) och leder till en yrkesexamen och en kandidatexamen.

Vad krävs för att ansöka till sjuksköterskeprogrammet?

  • Kraven för att ansöka till sjuksköterskeprogrammet är: Grundläggande behörighet + Matematik B, Naturkunskap B, Samhällskunskap A. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2 Du ansöker via antagning.se. Om du vill söka till höstterminen 2014 är sista ansökningsdag 15 april.

Relaterade inlägg: