Vad ska man tänka på när man köper solglasögon?

Innehållsförteckning

Vad ska man tänka på när man köper solglasögon?

Vad ska man tänka på när man köper solglasögon?

Så väljer du rätt solglasögon

  1. Välj stora bågar. Många väljer solglasögon efter design och utseende, vilket inte behöver vara fel. ...
  2. Bra glaskvalitet med fullt UV-skydd. Se till att dina solglasögon är CE-märkta, vilket innebär ett bra skydd mot både UVA- och UVB-strålning. ...
  3. Utgå från dina vanor och behov.

Vilka solglasögon ska jag välja för att skydda ögonen?

Tänk på det här när du väljer solglasögon

  • Köp glasögon som är CE-märkta. De ger bra skydd mot UV-strålning.
  • Välj polariserande solglasögon om du vistas mycket vid vatten eller är ljuskänslig.
  • Välj solglasögon med stora glas. ...
  • Undvik solglasögon som gör att du ser blått.

Kan man se om solglasögon har UV-skydd?

UV-skydd skyddar mer än du tror När du är utomhus utsätts du för UV-strålning oavsett årstid. Alla våra solglasögon har alltid 100% UV-skydd och skyddar dina ögon mot de skadliga strålarna.

Vad hjälper solglasögon med?

Solglasögon skyddar ögonen mot UV-strålning från solen, som i för höga doser skadar dina ögon. Ett tecken på att du överexponerat dig mot solljus är när det känns som att du har ”grus” i ögonen. Det beror på att UV-strålningen dödar cellerna i ögats ytskikt.

Är UV400 bra?

De ultravioletta strålarna – de så kallade UV-strålarna – ökar risken för hudcancer. ... Beteckningen UV400 med garanterat UV-skydd skyddar gentemot skadlig UV-B och UV-A strålning. Därutöver reducerar solglasögonen det synliga ljuset, vilket gör det mer behagligt att se i solskenet.

Var kan man köpa solglasögon?

Hos Synsam kan du köpa solglasögon online eller i någon av våra butiker. Vi säljer snygga solglasögon för både dam och herr, och från många kända märken som Ray-Ban, Fendi, Tom Ford, Gucci, Prada och Dior. Här hittar du olika former på bågarna, till exempel runda, stora, cat-eye eller i pilotmodell.

Kan starkt ljus skada ögonen?

Symtom på ögonskada efter starkt ljus Du får en kraftig irritation i ögat när hornhinnan har skadats av kraftigt ljussken eller svetsblänk. Oftast märker du av skadan sex till tolv timmar efter att du tittade på det starka ljuset. Då är det vanligt att få några av de här besvären: Du får värk i ögonen.

Är solglasögon farligt?

De allra flesta solglasögon som säljs på den svenska marknaden idag har 100 procent UV-skydd. Men det kan vara klokt att ändå alltid vara noga med att kontrollera att de har ett fullgott UV-skydd och är CE-märkta. Använder du ett färgat glas med dåligt UV-skydd gör det faktiskt mer skada än nytta för dina ögon.

Vad händer om man inte använder solglasögon?

Om för mycket ofiltrerat solljus når våra ögon, särskilt i ung ålder, kan allvarliga sjukdomar utvecklas, vilket kan leda till fullständig blindhet eller till och med cancer. Notera: En vuxenlins kan ta upp UV-ljus i viss utsträckning så att den inte kan komma in i ögat.

Är det bra att använda solglasögon?

Ett par bra solglasögon är: Stora och kupade så att de inte släpper in så mycket ljus på sidorna och skyddar huden runt ögonen. Har CE-märkta glas i solglasögonen, vilket tar bort mycket av den skadliga UV-strålningen. ... Till exempel solglasögon från Oakley och Ray Ban.

Relaterade inlägg: