Vad står SiS man för?

Innehållsförteckning

Vad står SiS man för?

Vad står SiS man för?

SiS, Statens institutionsstyrelse, är en statlig myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård. Vi behandlar ungdomar med allvarliga psykosociala problem och vuxna med missbruksproblem. SiS tar också emot ungdomar som har dömts till sluten ungdomsvård.

Vad är Ciskvinnor?

En person som föddes med snippa och då fick ”kvinna” registrerat i folkbokföringen, som ser och alltid har sett sig själv som tjej/kvinna och som andra personer uppfattar som en tjej/kvinna är till exempel en cistjej/ciskvinna.

Hur kan man identifiera en cisperson?

Du kan vara en cisperson om det känns som att din kropp, din könsidentitet, ditt könsuttryck, ditt språkliga kön och ditt juridiska kön stämmer överens med varandra.

Hur många kön kan man identifiera sig som?

Det kan vara kille och tjej, tjej och en ickebinär identitet, kille och en ickebinär identitet, eller två ickebinära kön. Cisperson är, lite förenklat, den som inte är transperson. Helt enkelt en person vars kropp, juridiska kön och könsidentitet hänger ihop enligt normen.

Vad betyder gender queer?

Queer kan vara personligt Queer kan också vara ens könsidentitet. Till exempel använder en del ordet genderqueer för att beskriva att man inte är tjej eller kille, eller att man på andra sätt bryter mot normer kring kön.

Vad är en HBTQ person?

Hbtqi är ett paraplybegrepp för homosexuella, bisexuella, transpersoner, personer med queera uttryck och identiteter och intersexpersoner. Socialstyrelsen ska bidra till att hbtqi-personer har samma förutsättningar som andra att uppnå en god hälsa och få en jämlik vård och omsorg. ...

Vad betyder gender Fluid?

Många transpersoner är också binära: man kan vara transkille eller transtjej. Bisexuell är någon som har förmågan att bli kär i och/eller attraherad av människor oavsett kön. ... Genderfluid är ett begrepp som kan användas för att beskriva att man har en flytande könsidentitet, eller att ens könsidentitet varierar.

Vad är Transidentiteter?

Transperson. Person vars könsidentitet inte stämmer överens med det kön den tilldelades vid födseln. Paraplybegrepp för olika transidentiteter. Begreppet rör könsidentitet och har inget med sexuell läggning att göra.

Relaterade inlägg: