Vad göra åt domningar i fötterna?

Innehållsförteckning

Vad göra åt domningar i fötterna?

Vad göra åt domningar i fötterna?

Sök vård direkt på en vårdcentral eller jouröppen mottagning om du plötsligt får domningar i fötterna, speciellt om du samtidigt känner dig svagare i benen eller armarna. Om det är stängt på vårdcentralen eller den jouröppna mottagningen, sök vård på en akutmottagning.

Varför domnar hälen?

På insidan av fotleden löper en nerv som i vissa fall kan komma i kläm. Det är ovanligt att det händer, men om nerven kommer i kläm kan det göra ont och hälen kan domna på fotens insida. En operation kan lätta trycket på nerven.

När det bränner under fötterna?

Brännande fötter - ont under fotsulan Om du har diabetes kan nerverna i foten påverkas och ge dessa symtom. Höga fotvalv där en ökad belastning uppstår i bakre och främre trampdynan kan också ge liknande smärtupplevelse. Orsaken kan också vara att du har olämpliga strumpor och skor.

Varför sticker det i mina fingrar?

Det vanligaste symtomet vid karpaltunnelsyndrom är domningar och stickningar i händerna och fingrarna, framför allt på nätterna. Du kan vakna på grund av besvären och känna dig tvungen att skaka handen, som känns helt avdomnad. Besvären kan kännas obehagliga men är sällan allvarliga.

Vad kan man göra åt domningar?

Symtomen smärta och domning placerar sig i nervus medianus utbredningsområde, vilket är tumbas, tumme, pekfinger, långfinger och insidan av ringfingret. Tillståndet behandlas i första hand med handledsortos, egenvård, träning, kortisoninjektion och laserbehandling, men ibland kan operation behövas.

Relaterade inlägg: