Vad heter kaptenen i Tintin?

Innehållsförteckning

Vad heter kaptenen i Tintin?

Vad heter kaptenen i Tintin?

Kapten Archibald Haddock är en seriefigur i Tintin av belgaren Hergé.

Vad arbetar Tintin som?

Sysselsättning. Trots att Tintin är journalist, är det mycket sällan han utövar sitt yrke. Hans yrke framgår tydligast i Tintin i Sovjet. I albumet Tintin i Kongo är han utsänd som journalist, men att detta konstateras blir allt mer sällsynt ju mer serien utvecklades.

Vad hette Tintins hund?

Milou är i den tecknade serien skapad av belgaren Hergé reportern Tintins helvita hund. Milou har identifierats som en vit foxterrier, rasen var populär på 1920- och 1930-talen när Hergé skapade Tintin och flera illustrationer i Hergés arkiv visade att Hergé inspirerades av olika terriertyper när han skapade Milou.

Vad heter den tankspridde professorn i Tintin?

Den virrige professorn (den tankspridde professorn) är en stereotyp i populärkultur som ofta porträtteras som en akademiker med viktig information, men som på grund av sin bildning inte kan fokusera på omgivningen. Ett exempel är Professor Kalkyl från berättelserna om Tintin.

Vad dricker Haddock?

När de första Tintin-böckerna kom på svenska i början av 1960-talet censurerades de av förlaget. Tintin sades ju bara vara 15 år. Den rom och whisky som kapten Haddock med förkärlek satte i sig döptes därför om till piratolja och kalasmust.

Vilken tidning jobbar Tintin på?

Serien publiceras första gången 1929 som en följetong i den belgiska tidningen Le XXème Siècles barnbilaga. Senare samma år kom den första historien – Tintin aux pays des Soviets (svenska: Tintin i Sovjet) ut i albumform. Åren 1946–1989 publicerades serien på den franskspråkiga marknaden i serietidningen Tintin.

Vad heter Milou på engelska?

Milou på andra språk
SpråkNamn
Bern-dialektMilou
DanskaTerry
EngelskaSnowy
EsperantoMiluo

Vad betyder namnet Milou?

Milou betyder "Trevlig" på tjeckiska, "Äpple" på grekiska och "Älg" på mandarinkinesiska. För övrigt är det namnet på Tintins hund i serierna om Tintin av den belgiske serietecknaren Hergé. Tintins hund är en hanhund och han är döpt efter Hergés första flickvän som hette Marie-Louise men gick under smeknamnet Milou.

Relaterade inlägg: