Vad hette Karl Oskar och Kristina i efternamn?

Innehållsförteckning

Vad hette Karl Oskar och Kristina i efternamn?

Vad hette Karl Oskar och Kristina i efternamn?

Huvudpersonerna i berättelsen är Karl-Oscar Nilsson och hans fru Kristina.

Varifrån utvandrade Karl Oskar och Kristina?

Böckerna skildrar en grupp emigranter från Ljuders socken i Småland som utflyttar till trakten av Ki-Chi-Saga i Minnesota år 1850. I sällskapet återfinns Karl-Oskar och Kristina som utvandrar för att undfly fattigdom och svält, men också Kristinas morbror Danjel som utflyttar för att undgå religionsförföljelse.

Vilket år utvandrade Karl Oskar?

År 1927 emigrerade han och förblev en trä- och möbelindustrins arbetare i Amerika. Den identiteten förde han aldrig till torgs vare sig i breven hem eller i något annat sammanhang.

Vem hade rollen som Kristina i Utvandrarna?

Handling. Ljuders socken i Småland, i mitten av 1800-talet, fattigbygd i "Stenriket". Karl Oskar (Max von Sydow) och Kristina (Liv Ullmann) måste slita för att få ihop födan från sina steniga åkrar. De och andra i socknen har skäl att överväga utvandring till Amerika för att få ett bättre liv.

Vem spelade Karl Oskar?

Max von SydowThe Emigrants Karl Oskar/Played by

Var i Småland bodde Karl Oskar och Kristina?

SVT Nyheter Småland besökte Klasatorpet, som ligger strax utanför Långasjö i Emmaboda kommun, och var hem till Kristina och Karl-Oskar i Utvandrarfilmen av Jan Troell som började spelas in 1968 och hade premiär 1971.

När skrev Vilhelm Moberg Utvandrarna?

Vilhelm Moberg The Emigrants/Authors

Relaterade inlägg: