Vad heter Hong Kong börsen?

Innehållsförteckning

Vad heter Hong Kong börsen?

Vad heter Hong Kong börsen?

Hongkongbörsen (traditionell kinesiska: 香港交易所, eller 港交所, engelska: Hong Kong Stock Exchange, HKEX) är en börs i Hongkong. Börsen är den tredje största börsen i Asien, efter Tokyobörsen och Shanghaibörsen. Den grundades 1891 och ägs av Hong Kong Exchanges and Clearing.

Hur går börsen i Kina?

Den kinesiska börsen är inte övervärderad jämfört med andra marknader, berättar Karim Chedid. Den kinesiska börsen värderas i skrivande stund, mätt genom indexet MSCI China, till ett p/e-tal på 9,5 räknat på 12 månaders förväntad vinstutveckling.

Var ligger börsen i Tyskland?

Tyska börsnoterade företag är en viktig faktor som bidrar till denna ledande ställning, och de 30 företagen som ingår i Tyskland 40 utgör cirka 75 % av det samlade värdet på Frankfurtbörsen.

Hur köpa ryska aktier?

Från och med i dag kan svenskarna köpa belånade aktier i Ryssland utan hjälp av mäklare genom brittiska CMC Markets.

  1. Trots annonskampanjer i tv och kollektivtrafik för tiotals miljoner kronor är intresset svalt. ...
  2. Räntan ligger fyra procentenheter över den ryska statslåneräntan.

Vad händer med börsen i Kina?

Det kinesiska rättssystemet är fortfarande svagt och affärsetiken i Kina är inte som hos oss. Börsnoterade bolag är betydligt enklare, särskilt de som är registrerade på Hong Kong-börsen. Där ställs ofta högre krav på transparens och skydd för minoritetsägare än vad andra stora börser gör i världen.

Relaterade inlägg: