Vad heter kapten Haddocks slott?

Innehållsförteckning

Vad heter kapten Haddocks slott?

Vad heter kapten Haddocks slott?

Moulinsart (i tidiga svenska översättningar kallat Hökeborg) är ett slott i den fiktiva orten Moulin i Belgien. Slottet har telefonnumret 421 Moulin. Slottet förekommer i "Tintins äventyr" och ägs av Kapten Haddock. Första albumet slottet förekommer i är Enhörningens hemlighet.

Vilken whiskey drack Kapten Haddock?

Loch Lomond har tidigare funnits i Sverige, men nu lanseras alltså den 17-åriga whiskyn av Kapten Haddocks favoritdryck. Loch Lomond 17 YO (art.nr 464, 529 kr), är en highland single malt skotsk whisky.

Var bor kapten Haddock?

Enhörningens hemlighet och Rackham den rödes skatt Slottet i Cheverny som, förutom flyglarna, stått modell för Kapten Haddocks bostad Moulinsart.

Var bor Tintin?

I de svenska översättningarna bor Tintin i en lägenhet på adress Labradorgatan 26 i Bryssel.

Vad dricker Kapten Haddock?

När de första Tintin-böckerna kom på svenska i början av 1960-talet censurerades de av förlaget. Tintin sades ju bara vara 15 år. Den rom och whisky som kapten Haddock med förkärlek satte i sig döptes därför om till piratolja och kalasmust.

Vilken grad har seriefiguren Haddock?

Här får man veta att kapten Haddock härstammar från en gammal fin släkt och att han har en stamfader som heter François Hadoque och som var riddare och kapten i Ludvig XIV:s kungliga flotta.

Relaterade inlägg: