Vilken kedja till cykeln?

Innehållsförteckning

Vilken kedja till cykeln?

Vilken kedja till cykeln?

Vilken cykelkedja du väljer beror först och främst på hur den är “delad”, detta bestämmer kedjans bredd. En 11-delad kedja är smalare än en 9-delad, då kransarna på en kassett för 11-delat har smalare utrymme mellan varandra. Därför behöver du en kedja för 11-delat om du har en 11-delad växling etc.

Hur ofta ska man byta kedja på cykeln?

Kedjan byter man ut oftare än kassetten. En kedja behöver bytas efter 250-400 mil. 2 kedjor på en kassett normalt beroende på hur man cyklar. Växlar man ofta kommer kassetten att hålla längre.

Hur lång kedja?

För att hitta rätt längd på den nya kedjan så lägger man kedjan på stora drevet bak och stora drevet fram. dra inte kedjan genom bakväxeln när du mäter. Spänn åt, och lägg till 2 länkar (kedjan skall gå omlott 2 länkar) när man sträcker den. Kapa sedan kedjan till denna längd med kedjebrytaren.

Varför blir cykelkedjan slapp?

För det är faktiskt så att en kedja som inte är spänd korrekt kan vara livsfarlig… När kedjan inte är spänd är det lätt hänt att den går av eller hoppar. ... Se därför till att justera kedjan så fort den känns slapp!

Vad kostar det att byta kedja på cykel?

Prislista verkstad
Broms
Bromsvajerbyte inkl material400
Byte Body kassett350
Byte Kedja250
Byte kedja & drev/kassett/frikrans300

När är det dags att byta kassett?

1/16 tum är 1,6 mm. Om 12 länkar är mer än 12 1/16 tum lång (0,7%) så räcker det med att byta kedja. Om 12 länkar är mer än 12 1/8 tum lång (1%) , så byt både kedja och kassett.

Hur ofta bör man smörja cykelkedjan?

Om du cyklar regelbundet, bör du rengöra och smörja kedjan minst en gång i månaden.

Hur många länkar kedja?

En kedja består av i storleksordningen 100 länkar där varje länk består av ett kedjestift som själva kedjelänkarna roterar kring. Att länkarna roterar kring stiftet sliter på båda delarna varje varv och till slut bildas ett litet litet glapp.

Relaterade inlägg: