Vad heter ovansidan på foten?

Innehållsförteckning

Vad heter ovansidan på foten?

Vad heter ovansidan på foten?

Anatomi. Längst fram på människans fot sitter fem tår, och längst bak sitter hälen. Tåvalken är den delen av foten där tårna möter foten. Hålfoten är delen på insidan av foten mellan hälen och tåvalken.

Vad är Fotryggen?

Sträckarsenorna går på fotryggen till tårna som sträcker tårna. . För att böja och spreta tårna är det muskler i fotsulan som är ansvariga, De arbetar tillsammans med den främre skenbensmuskeln.

Varför Putar man ut knölen på foten?

  • Knölen som putar ut på stortåsidan leder ofta till besvär med skor och smärta när något trycker på knölen, till exempel just en sko. Många har svårt att hitta skor som passar när man har en knöl på foten.

Vad är fotens anatomi?

  • Fotens Anatomi. Muskler, Nerver och Blodkärl. Foten har 26 ben, som hålls samman av ledkapslar, ledband, senor och muskler. Fotens konstruktion liknar en bro och det är brospannet som gör att vi över huvud taget kan röra på fötterna.

Vad är vanliga symtom på foten?

  • Vanliga symtom är smärta på ovandelen av foten som triggas när du böjer tårna uppåt eller nedåt. Lätt svullnad i smärtområdet är också vanligt förekommande. I vissa fall kan smärtan även stråla upp på framsidan av underbenet eller ner mot tårna.

Relaterade inlägg: