Vad består Kalles Kaviar av?

Innehållsförteckning

Vad består Kalles Kaviar av?

Vad består Kalles Kaviar av?

Några milstolpar i Kalles historia 1850: Saltad torskrom med stark smak blir populär. En slags förlaga till Kalles Kaviar. 1910: Av misstag blandar någon olja i den saltade torskrommen och den nya tidens kaviar uppstår.

Vad gör man kaviar av?

Enligt CITES-definitionen är kaviar obefruktade, döda och bearbetade ägg (rom) från alla arter av störartade fiskar (Acipenseriformes spp.). Förr i tiden utvann man kaviar genom att alltid slakta fiskarna. Därför har vissa arter nästan utrotats på grund av den stora efterfrågan.

Vad heter pojken på Kalles Kaviar?

Han får heta Kalle eftersom det är ett populärt namn på femtiotalet. Vår reklambyrå tycker att det är en bra idé att Abba-chefens sexårige son, Carl Ameln, ska få föreställa Kalle. Och det tycker vi också. Som tack för att vi får låna hans ansikte får Carl gratis kaviar resten av livet.

Hur gammal är Kalle på Kalles Kaviar?

I år fyller Kalles kaviar 60 år och tuben ser nästan likadan ut idag som när den lanserades. Historien började med att en gårdfarihandlare sålde ett recept på mildrökt kaviar som består av saltad torskrom och olja, till företaget Abba för 1000 kr, vilket var ganska mycket pengar 1954.

Relaterade inlägg: