Vad heter killen i Madicken?

Innehållsförteckning

Vad heter killen i Madicken?

Vad heter killen i Madicken?

Madicken är en Astrid Lindgren-figur, som egentligen heter Margareta Engström....Madicken[redigera | redigera wikitext]
Anknytning
FamiljEngström (pappa Jonas, mamma Kajsa, lillasyster Elisabet [oftast kallad Lisabet).

Vad heter pigan i Madicken?

Madicken, eller Margareta som hon heter, bor tillsammans med sin lillasyster Lisabeth, mamma och pappa samt pigan Alva i den lilla staden vid ån. 1976 kom uppföljaren ”Madicken och Junibackens Pims”.

Vem spelar Alva i Madicken?

Sebastian HåkanssonMadicken Abbe Nilsson/Played by Sebastian Håkansson[redigera | redigera wikitext] Han är bland annat känd som Abbe i Du är inte klok Madicken och Madicken på Junibacken och Alexander i G – som i gemenskap. Håkansson har sjungit i banden Harlequin och Alien Beat, som 1980 släppte albumet Akrobat.

Vart utspelar sig Junibacken?

Ursprungligen en tv-serie som i efterhand klipptes om till långfilm. Fick uppföljaren Du är inte klok, Madicken (1980). Handlar om Madicken och hennes syster Lisabet på gården Junibacken i en mindre stad i mellansverige.

Vad heter madickens piga?

Turistbyrån Stinsen, vid E22 0121-181 60 [email protected] Astrid Lindgren skrev böckerna om Madicken redan 1960. Madicken, eller Margareta som hon heter, bor tillsammans med sin lillasyster Lisabeth, mamma och pappa samt pigan Alva i den lilla staden vid ån.

Vad heter madickens syster?

Madicken - Astrid Lindgrens Värld : Astrid Lindgrens Värld. Här i Junibacken, i det röda huset nere vid ån bor Madicken. Här bor också mamma och pappa och lilla syster Lisabet, och så Alva förstås. Hon är husjungfru och det snällaste som finns.

Relaterade inlägg: