Vad heter linjerna på fingrarna?

Innehållsförteckning

Vad heter linjerna på fingrarna?

Vad heter linjerna på fingrarna?

Fingerlederna (articulatio(nes) digitorum manus) förenar mellanhandens (metacarpus) ben (metakarpalben) med fingrarnas grundfalanger (phalanx proximalis) och dels lederna mellan de två distala falangerna (art. interphalangeae).

Vad betyder linjerna på din handflata?

Läsa av handen – det säger handens form om dig En lång handflata och långa fingrar betyder att du är känslig och konstnärlig. Fyrkantig handflata och korta fingrar står för att du är praktiskt lagd och jordnära. Har du fyrkantig handflata med långa fingrar är du kunskapsintresserad och intellektuell.

Vad betyder längden på fingrarna?

Om pek- och ringfingrarna är ungefär lika långa, så är personen (statistiskt sett) mer benägen att hålla sig till en partner, medan personer med längre ringfinger är mer benägna att ha fler sexuella partners samtidigt.

Vad heter fingrarna Tummetott?

Tummetott, Slickepott, Långeman, Gullebrand och lilla Vickevire.

Vilket ben i kroppen leder inte till något annat ben?

I kraniet eller skallen (cranium) finns 28–29 ben. Kraniet ledar till ryggraden i atlantooccipitalleden. I kraniet är det bara underkäken som är mobil. Tungbenet i halsen är det enda ben i kroppen (förutom enstaka sesamben) som inte ledar till något annat ben.

Relaterade inlägg: