Vad heter Konsten att gravera i sten?

Innehållsförteckning

Vad heter Konsten att gravera i sten?

Vad heter Konsten att gravera i sten?

Gravyr är en inristad teckning eller text på ett föremål, som i regel är i metall, glas eller liknande hårt material. Arbetet att skapa en gravyr kallas gravering och verktyg som används är vanligen sticklar och mejslar. För gravering av glas används en koppartrissa. Om materialet är sten, kallas det hela gem.

Vad kostar det att gravera en klocka?

- Gravera klocka i stockholm (klicka på länken för mer information från 850 kr). - Gravyr dopsked "Klockan" 850 kr eller 195 kr per detaljgravyr.

Hur graverar man i sten?

Det är vanligt att använda ett multiverktyg (t ex från Dremel -- ibland kallas verktyget också för detta, oavsett fabrikat, eftersom de är så stora) för att borra i sten, men kan också ha en vanlig elektrisk borrmaskin med stativ om den kan ta tillräckligt små borr.

Vad kallas det att gravera i ädelsten?

Gem (ädelsten)[redigera | redigera wikitext] Gem är en ädelsten eller halvädelsten med gravyr. Gravyren kan bestå av figurer eller tecken och kallas då intaglio eller av en bild i upphöjd relief och kallas då kamé. Vanliga stenar som används är ametist, bergkristall, karneol, krysopras och sardonyx.

Relaterade inlägg: