Vad heter Jämtlands stad?

Innehållsförteckning

Vad heter Jämtlands stad?

Vad heter Jämtlands stad?

Städer
Städernas folkmängd 1800-2020
Stad/tätortStaden grundad2020*
Östersund178651 852
Källa: Statistiska centralbyrån
*) Folkmängden avser tätorten

Vad är Sveriges största sjö?

  • Sveriges största sjö är Vänern. Vänern är också den tredje största sjön i Europa. V Vänern är större än de tio sjöarna före på listan tillsammans. Vänern är så pass stor att den brukar kallas ett innanhav.

Vad är Jämtland i Sverige?

  • Jämtland ( jämtska: Jamtlann) är ett landskap i södra Norrlands inland i mellersta Sverige. Jämtland gränsar i väster till Tröndelag i Norge, i nordöst till Lappland, i öster till Ångermanland och i söder till Härjedalen och Medelpad. Jämtland utgör 8,2 procent av Sveriges landyta, 34 009 kvadratkilometer och är Sveriges till ytan näst största ...

När gränsar Jämtland till Norge?

  • Jämtland gränsar i väster till Tröndelag i Norge, i nordöst till Lappland, i öster till Ångermanland och i söder till Härjedalen och Medelpad. Jämtland utgör 8,2 procent av Sveriges landyta, 34 009 kvadratkilometer och är Sveriges till ytan näst största landskap.

Vad är Sveriges tredje största sjö?

  • Sveriges tredje största sjö Mälaren har en spretig form med många armar och öar. Den rinner ut i Östersjön genom Stockholm och Södertälje, och ungefär två miljoner människor [2] får sitt dricksvatten härifrån. 2. Vättern.

Relaterade inlägg: