Vad heter undersidan av foten?

Innehållsförteckning

Vad heter undersidan av foten?

Vad heter undersidan av foten?

Hos många djur utgör foten ett separat organ bestående av ett eller flera bensegment och vanligtvis naglar eller klor. Undersidan kallas sula eller fotsula.

Får ont på utsidan av foten?

Smärta på utsidan av fotleden beror på känslighet i det ligament och senor som sträcktes upp samt överbelastades vid skadetillfället. Vid fotledsstukning hjälper medicinsk träning för att optimera läkningen i vävnaden och rehabträning för att återställa och förbättra funktionen.

Har så ont i fötterna?

Att lida av smärta i foten kan ha många bakomliggande orsaker, men i de allra flesta fall är det helt ofarligt. Det kan röra sig om allt från hälsporre eller hallux valgus till liktorn. För att få rätt behandling är det därför viktigt att kontakta vården om man får ont i foten.

Kan knappt gå på fötterna?

Det finns många orsaker till att man kan ha problem med fötterna. De allra vanligaste anledningarna beror dock på hälsporre, smärta i hälsenan, Mortons sjukdom, hammartå, Hallux valgus eller artros. Hos oss på Teamolmed kan du få hjälp med alla typer av smärta i foten, både genom behandling och produkter.

Relaterade inlägg: