Hur mycket är koldioxidskatten?

Innehållsförteckning

Hur mycket är koldioxidskatten?

Hur mycket är koldioxidskatten?

Ett exempel: På en kubikmeter lätt eldningsolja är koldioxidskatten 3 204 kronor per kubikmeter. Dessutom är eldningsoljan belagd med energiskatt på 2 355 kronor, dvs totalt 5 559 kronor per kubikmeter. Utöver koldioxid- och energiskatterna läggs moms på det totala priset efter skatt.

Var en kolskatt?

Koldioxidskatt är en skatt som tas ut på icke hållbara bränslen utifrån deras innehåll av kol, som vid förbränning orsakar utsläpp av koldioxid. Denna skatt används i Sverige som ett ekonomiskt styrmedel med syftet att minska användningen av fossil energi och fossila utsläpp.

Vad innebär miljöskatt?

Miljöskatter är skatter avsedda att påverka bland annat industrier och konsumenter att begränsa produktion och konsumtion av miljöpåverkande produkter genom att göra produkterna dyrare. I Sverige tas den största delen av miljöskatterna ut inom områdena energi och trafik. ... En skatt är en allmän inkomst till statskassan.

Hur mycket är skatten på min bil?

Använd dig av e-tjänsten Fordonets skulder för att se hur mycket skatt du ska betala för ditt eller dina fordon. Om du har skatt som ska betalas, så visas OCR-nummer och bankgiro-nummer i tjänsten.

Relaterade inlägg: