Vem är konstnären bakom Poseidon statyn?

Innehållsförteckning

Vem är konstnären bakom Poseidon statyn?

Vem är konstnären bakom Poseidon statyn?

Poseidon 1930 Carl Milles fick i början av 20-talet uppdraget att skapa en fontän för Götaplatsen i Göteborg. Arbetet pågick 1925-30. Poseidon är en väldig gestalt, sju meter hög, som står naken och bredbent på en klippa. I sin ena hand håller han en fisk, i den andra en snäcka.

Vad är Poseidon gjord av?

Poseidon, trodde man, styrde över farliga undervattensströmmar och vilda oväder till havs. I konsthistorien brukar han framställas med snäckor i skägg och hår, omslingrad av sjögräs och alger. Ibland drar sjöhästar hans vagn, där han far fram med treudden, ljustret, i sin höjda högerhand.

Vad kallas Carl Milles berömda skulptur?

Milles själv övertog facket i skulptur som han innehade till 1951. Ett av hans uppmärksammade verk i USA är Fredsmonumentet, även Indiansk fredsgud, en skulptur i vit onyx, som han skapade mellan 19 för Sankt Paul City Hall i Saint Paul, Minnesota och fontänen Flodernas möte (1940) i Saint Louis, Missouri.

Vad är Carl Milles känd som?

Carl Wilhelm Emil Milles, ursprungligen Andersson, född i Lagga socken i nuvarande Knivsta kommun, död 19 september 1955 i Lidingö församling, var en svensk skulptör. Carl Milles var verksam främst i Europa, men under lång tid också i USA. Han är känd för sina fontäner och andra verk i monumentalformat.

Relaterade inlägg: