Vad heter kungens slott?

Innehållsförteckning

Vad heter kungens slott?

Vad heter kungens slott?

Det Kungliga slottet är en kombination av kungligt residens, arbetsplats och kulturhistoriskt monument, och öppet för besökare året om. Slottet är byggt i barockstil av arkitekt Nicodemus Tessin den yngre och gestaltat som ett romerskt palats.

Vem ritade kungliga slottet?

Nicodemus Tessin the Younger Carl Hårleman The Royal Palace/Architects Tessin utgick från den bevarade norra längan då han ritade det rätvinkliga slott i romersk barock som vi ser i dag. Efter Tessin d.y:s död 1728 tog Carl Hårleman över som arkitekt för slottsbygget.

Var i slottet bor kungen?

Kungafamiljen flyttade in på Drottningholms slott 1981. Idag är slottet Kungaparets permanenta bostad. Rummen i slottets södra del är reserverade för Kungaparet.

Finns intill Drottningholms slott?

Drottningholms slott[redigera | redigera wikitext] Fasad mot väster, fasad mot öster och barockträdgården. Drottningholms slott är ett kungligt slott beläget på Lovön i Mälaren, i Ekerö kommun väster om Stockholm. Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia har sedan 1981 sin officiella bostad i slottets södra länga.

Vem anses ha grundat slottet Tre Kronor?

I mitten av 1200-talet uppförde Birger jarl (död 1266) en borganläggning där Stockholms slott idag ligger. Syftet med borgen var att försvara inloppet till Mälaren. Borgen bestod av två delar – högborgen med ett kärntorn i mitten (kallad Kärnan), och den stora muromgärdade ekonomigården.

Vilken byggnadsstil har Stockholms slott?

Barockarkitektur The Royal Palace/Architectural styles

Relaterade inlägg: