Vad heter konstnären som utfört skulpturen Poseidon?

Innehållsförteckning

Vad heter konstnären som utfört skulpturen Poseidon?

Vad heter konstnären som utfört skulpturen Poseidon?

Klockan 19.15 den 24 september 1931 invigdes Carl Milles staty Poseidon på Götaplatsen, men redan 20 november 1927 hade brunnskaret placerats där, med inslag av vidunder, tritoner, najader, fiskar och sjöjungfrur.

Var står Poseidon i Göteborg?

Poseidon och Göteborg Centralt på Götaplatsen med hela Kungsportsavenyn för sina fötter tronar Carl Milles Poseidon.

Var står Poseidon staty?

Placerad på Götaplatsen stoltserar havsguden med paradgatan Avenyn framför sina fötter. Statyn invigdes i september 1931. I brunnskaret återfinns sex mindre skulpturer och reliefer med olika vattenvarelser. Till Göteborgsutställningen 1923 uppfördes en springbrunn på samma ställe som Poseidon nu står.

Vad föreställer Poseidon?

I höger hand håller Poseidon en vattensprutande fisk och i vänster en snäcka. På huvudet har han en stiliserad mussla. I brunnskaret återfinns sex mindre skulpturer och reliefer med olika vidunder, tritoner, najader, fiskar och sjöjungfrur.

Varför är Poseidon i Göteborg?

Spårvagnsnamn. Många spårvagnar i Göteborg bär namn efter olika göteborgskändisar, liksom statyer och liknande. M28 736 bar namnet Poseidon, men denna vagn blev svårt brandskadad på Angeredsbanan 2008. 736 skrotades senare och nu är det M31 310 som heter Poseidon.

Relaterade inlägg: