Vad är Kompisböckerna?

Innehållsförteckning

Vad är Kompisböckerna?

Vad är Kompisböckerna?

Kompisböcker är en serie med tio små berättelser om Kanin och Igelkotts vardag. Med uttrycksfulla illustrationer och enkla texter presenteras tio olika teman. Exempelvis: Dela med dig, Prata om det och Säg stopp. De tio kompisböckerna säljs samlade i en box.

Hur kan man jobba med Kompisböckerna?

Varför/mål/syfte

  1. Prata om när något känns fel.
  2. Lyssna på varandra och komma överens.
  3. Dela med sig.
  4. Samarbeta.
  5. Vänta på sin tur.
  6. Säga förlåt.
  7. Visa känslor.
  8. Sprida glädje.

Hur jobba med Kompistema i förskolan?

Eftersom barnen har funderingar om hur man är en bra kompis, behöver vi inspirera och stödja dem i detta. Vi tänker att vi gör detta med hela gruppen genom att vi leker kompislekar, gör rollspel, spelar spel, samtalar, skapar och har roligt tillsammans! På ett konkret sätt visa hur man är en bra kompis.

Hur man är en bra kompis i förskolan?

Försök att lyfta fram saker som alla kan göra i vardagen, som att vara en bra kompis, hjälpa andra, säga förlåt, trösta någon, säga hej eller fråga om någon vill vara med. Berätta att på hjältemattan får en stå och berätta om någon gång då en varit en hjälte, det vill säga då en gjort eller sagt något positivt.

Hur man är en bra kompis bok?

Bli en bra kompis visar barn hur de ska odla vänskap. Den diskuterar beteenden som vårdar vänskap och också vad som gör att kompisar försvinner. Den illustrerar fällorna med kompistryck, och vad man ska göra när man inte hittar en kompis eller när man har förlorat sin bästa kompis.

Hur man är en bra kompis poster?

Vårt mål och vår önskan är att denna tavla ska vara ett bidrag till detta förebyggande arbete. Vi vill att tavlan ska driva samtalet mellan barn och vuxen, samt fungera som en påminnelse i vardagen om hur enkelt det är att vara en bra kompis.

Relaterade inlägg: