Vad heter kulan på sidan av foten?

Innehållsförteckning

Vad heter kulan på sidan av foten?

Vad heter kulan på sidan av foten?

Hallux valgus innebär att stortån är sned och pekar mot de andra tårna. Ibland trycks också tåleden ut, vilket gör att det blir en knöl på sidan av foten. Besvär med hallux valgus börjar ofta i medelåldern, även om du kan få besvär redan som tonåring.

Vad heter delarna på foten?

Foten består av 26 stora ben och som kan delas in i tre regioner: framfoten, mellanfoten och hälbenet. Framfoten består av de fem metatarsalbenen och de 14 falangerna. De tre Cuneiformebenen (dvs. laterala, mellanliggande och mediala), Cuboideum, och Naviculare representerar tillsammans mellanfoten.

Varför har jag ont på utsidan av foten?

Smärta på utsidan av fotleden beror på känslighet i det ligament och senor som sträcktes upp samt överbelastades vid skadetillfället. Vid fotledsstukning hjälper medicinsk träning för att optimera läkningen i vävnaden och rehabträning för att återställa och förbättra funktionen.

Vad är Fotrygg?

Blodkärl, nerver Den andra artären befinner sig i mitten av fotryggen. Under inre fotknölen, i skyddad position utgör kärl och nerver fotens blod- och nervtillförsel och utgrenar sig på fotsulan. Fotryggs nerver och kärl utgrenar sig som ett nätverk ända till tårna.

Hur många nerver har vi i fötterna?

Foten är verkligen sinnrikt konstruerad, med optimala förutsättningar för stötabsorbering och anpassning till olika underlag. I vår fot har vi cirka 28 ben, 56 leder och 38 muskler, och mer än 100 ligament!

Relaterade inlägg: