Vem har byggt Jätten Vist?

Innehållsförteckning

Vem har byggt Jätten Vist?

Vem har byggt Jätten Vist?

Det var i Smedbyn i Huskvarna det började på allvar för Calle Örnemark. Hans grovhuggna skulpturer väckte förvisso inte beundran hos alla, men alltid uppmärksamhet som till exempel Jätten Vist, jätteskulpturen som sedan slutet av 1960-talet blickat ut mot Vättern och motorvägen i Huskvarna.

Vad bär Jätten Vist på?

– Hans placering är ju helt fantastisk, säger Thomas Ahlebro, verksamhetsledare på intresse- och företagarföreningen Huskvarna Javisst. I dag kommer Jätten Vist att få besök. Det är förskolebarnen på Hallon Ett i Huskvarna som ska fira honom. – De har målat teckningar och skrivit frågor till Jätten.

Vad har Jätten Vist i händerna?

Skulpturen föreställer jätten Vist som står och håller Visingsö i händerna. Det sägs enligt sägnen att jätten hade varit på kalas i Västergötland och när han skulle hem igen tog han sig över Vättern med ett enda kliv.

Vem föreställer träskulpturen i Huskvarna?

Lokala konstnären Calle Örnemark har skapat en skulptur av Jätten Vist. Skulpturen är gjord i trä och väl värd att se. Åker du på E4:an mellan Jönköping och Gränna är det svårt att missa träskulpturen. Synligt från vägen står jätten Vist i Huskvarna och blickar ut över Vättern.

Relaterade inlägg: